Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Milují Češi kuřata? Zdá se, že ano, jinak by řetězec KFC neotevřel již 100. restauraci!

 (Autor: ilustrační foto)
Autor: nguan - 
16. září 2019
12:00

První restaurace s ikonickým plukovníkem Sandersem v logu byla v ČR otevřena v prosinci roku 1994 v pražské Vodičkově ulici. 10. září tato značka slavnostně otevřela svou 100. restauraci a slíbila, že tím zdaleka nekončí! 

Stalo se tak v Bucharově ulici v Praze 5 ve stejný rok, kdy značka slaví 25 let na trhu. Do konce roku má přibýt dalších 5 provozoven, což znamená, že se KFC nehodlá zastavit a plánuje nadále expandovat. Bylo nám prozrazeno, že se v dlouhodobějším horizontu dočkáme 200 restaurací. No, uvidíme!

Proč se KFC těší stále větší oblibě?

Úspěch můžeme KFC přisuzovat v první řadě za opravdu jedinečnou a vynikající chuť smažených křidélek, které si každodenně zákazníci odnášejí v notoricky známých kyblících. Během 25 let přibyly další produkty, jako jsou Twister, Qurrito nebo kuřecí hamburgery mnoha druhů, jejichž nabídka se obměňuje i podle sezóny. V neposlední řadě je to stoupající obliba konzumace kuřecího masa, která je v současnosti více než dvojnásobná v porovnání s rokem 1994. Kuřata jdou v ČR zkrátka na dračku!

Nová služba Objednej&Vyzvedni 

Pokud vás už nebaví vyčkávat ve frontě, máte se na co těšit. Čerstvou novinkou v KFC je služba Objednej&Vyzvedni. Jedná se o mobilní aplikaci, s jejíž pomocí si jídlo objednáte a poté v určený čas vyzvednete přímo ve vámi zvolené pobočce. Tato služba bude postupně spuštěna ve všech restauracích.

KFC přejeme mnoho úspěchů do dalších let a našim čtenářům dobrou chuť!