Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Michelinský kuchař čelí skandálu: Pokrmy prý dochucoval obyčejným bujónem ze „sámošky“

Michelinský kuchař čelí vážnému obvinění: Vegetariánům dával prý do jídel kupovaný kuřecí bujón.
Michelinský kuchař čelí vážnému obvinění: Vegetariánům dával prý do jídel kupovaný kuřecí bujón.  (Autor: twitter, profimedia, archiv blesku)
Autor: DH - 
24. června 2019
17:44

Kuchař oceněný Michelinskou hvězdou Karunesh Khanna připustil, že používal kupovaný kuřecí bujón k dochucování svých věhlasných jídel. A to dokonce i těch vegetariánských. Řekl to u soudu s jedním bývalým zaměstnancem, který dostal padáka poté, co o bujónové praxi informoval nadřízené.

Vařil pro celebrity jako David Beckham nebo oscarová herečka Charlize Theronová. Indický kuchař Karunesh Khanna ale nyní popularitu rychle ztrácí kvůli trapné skutečnosti, že do svých proslulých kari omáček a dalších specialit přidával prefabrikovaný kuřecí bujón.

Khanna navíc dochucovadlo přidával i do vegetariánských a veganských pokrmů bez toho, aby to zákazníkům kdokoli sdělil.

Všechno vyšlo najevo při soudním sporu, ve kterém síť restaurací Tamarind Kitchen žaloval jeden z bývalých vedoucích pracovníků pobočky v londýnském Soho. Ten své šéfy informoval e-mailem o tom, co se v restauraci děje, a vyjádřil obavy o to, že se přítomnost bujónu zákazníkům tají.

Khanna však na e-mail neodpověděl. Ten proto napsal další, ve kterém navíc uvedl, že bujón z kuřete v jídle by se nelíbil ani jejich zákazníkům s muslimským vyznáním, protože tento produkt nepatří do halal stravy.

Tahle zpráva už se bez odezvy neobešla a muž dostal padáka. Rozhodl se tedy firmu zažalovat o náhradu škody ve výši v přepočtu 80 tisíc korun.

Indické restaurace sítě Tamarind patří k těm nejvyhlášenějším na celém světě. Pobočka v londýnském Soho je pak rozhodně ta nejslavnější. Degustační menu tu podle jejich internetových stránek stojí v přepočtu asi 3.300 korun.

abil ( 25. června 2019 00:31 )

Kdo umi varit, nepotrebuje zadny bujon. Bujonova kostka se neda vubec srovnat s poctivym vyvarem. Mam velkou rodinu a bujon nikdy nepouzivam.

Gretka ( 24. června 2019 23:04 )

Bojóny se vyrábějí aby sloužily, bez nich by jídlo nechutnalo a v jídelnách nahradí co tomu chybí, jen blbci podlehnout vývaru který se tááhne deset hodín, nikdy nebude dobrý bez dochucovadla, tak to je vážení, to chce jen porovnat. mladí jsou naivní ale jak začnou denně vařit pro více lidí tak se bez bujónu neobejdou.

1917 ( 24. června 2019 20:39 )

No a co? Sežrali to, mlaskali jak čuníci u koryta s pomejema a olizovali se až za ušima! Tak vo co go!

Taurus70 ( 24. června 2019 19:40 )

Neni nad to kdyz mate ve firme svedomiteho praskace😂😂😂😂

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání