Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Děda Františka (†3) a Vítka (†6) řval na řidiče: Zabiju tě!

Autor: Jitka Pecharová - 
24. listopadu 2011
05:01

Vlastimil Vlasák (38), spolujezdec Jaroslava N. (40), který v sobotu na přechodu v Hradci Králové zabil bratry Františka (†3) a Vítka (†6) na procházce s prarodiči, má celou tragédii stále před očima. Blesku popsal nejen poslední vteřiny před osudným nárazem, ale i reakci zoufalého dědečka chlapců.

Vlasák souhlasí s tvrzením šoféra, že jej za volantem údajně stihl epileptický záchvat. O jeho nemoci sice věděl, ale Jaroslav N. ho prý před pár lety ujišťoval, že epilepsií už netrpí. „Mám na něj proto vztek,“ říká muž, který řidiče zná už dvacet let.

„S Jardou jsme se poznali, protože jsme si vzali holky, které spolu kamarádily. Beru ho jako známého, se kterým se vidím jednou za půl roku,“ přiznává Vlasta Vlasák.

„Říkal mi, že ty záchvaty se mu začaly objevovat po úraze na kole, který měl v mládí. Proto prý neřídil. A když jsem ho asi před čtyřmi lety viděl jet autem a divil jsem se, jak to, že řídí, tak mi říkal, že už je z toho venku, a ukázal mi řidičák. Normálně jsme spolu i pili tvrdý alkohol, a nic mu nebylo,“ vzpomíná muž.

Vykulil oči a začal se klepat

V osudný den krátce před nehodou seděl Vlasák v baru. „Vypil jsem tam pivo a víno, ale nebyl jsem opilý,“ ujišťuje, že o sobě tehdy věděl a na vše si pamatuje. Jaroslav N. měl prý dovolenou a do Hradce Králové přijel ze Slovenska, kde snad pracuje v hotelu.

„Zavolal jsem mu, jestli by mě hodil autem k přítelkyni. Když vycouvával na hlavní silnici, vykulil na mě oči a začal se klepat. Pak jsme couvali. Chtěl jsem vyřadit, ale nešlo to. Jediné, co nepochopím, jak se stalo, že dal jedničku a rozjel se vpřed. Až když jsme pak narazili do domu, zjistil jsem, že tam leží děti,“ má muž tragickou událost stále před očima. „Jejich dědeček na Jardu křičel, že ho zabije. A on mu říkal něco jako, že za to nemůže, že měl záchvat,“ vzpomíná spolujezdec, který si při nehodě poranil rameno a zlomil žebro.

ouha ( 26. listopadu 2011 06:51 )

U takovýchhle týpků charakter ani svědomí nehledejte. Kdyby ho měl, tak by za volant vůbec nesedal a nepředváděl by smyky. A po zabití dvou nevinných dětí by se snad každý normálně cítící člověk chtěl okamžitě oddělat, protože s takovou vinou by nedokázal žít.

ouha ( 26. listopadu 2011 06:48 )

Vím, že to není řešení, které by ty dvě děti vrátilo zpět, ale tak nějak držím palce dědečkovi těch dětí, aby svou výhrůžku vykonal. Šmejdů, kteří rozsévají smrt a neštěstí, je až příliš...

hahula ( 25. listopadu 2011 08:56 )

Bohužel jsem to četla : Vlastimil Vlasák (38), spolujezdec Jaroslava N. (40), který v sobotu na přechodu v Hradci Králové zabil bratry Františka (†3) a Vítka (†6) na procházce s prarodiči, má celou tragédii stále před očima. Blesku popsal nejen poslední vteřiny před osudným nárazem, ale i ........

nojasne ( 25. listopadu 2011 00:12 )

a jak víte, že jim ten spolujezdec vůbec něco vykládal předtím nebo teď, redaktoři si ty rozhovory jednoduše vymýšlejí, jak potřebují

hahula ( 24. listopadu 2011 18:15 )

Pane Vlasáku, to se nestydíte!!!! Vy i vaše matka, vklidu si rozdáváte rozhovory, živíte se na tragédii, který jste mohl zabránit, není Vám to hloupé, co vy jste za lidi???? Fuj !!!!! Když se koukám na toho opičáka plešatýho, na té fotce jak se nám všem směje do obličeje, zabila bych ho , hajzla.

Zobrazit celou diskusi