Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Trpěl záchvaty, říká zaměstnavatel řidiče, který zabil Františka (†3) a Vítka (†6)

Autor: zuf - 
21. listopadu 2011
04:58

"Záchvaty trpěl často, volali jsme mu dokonce záchranku," říká bývalý zaměstnavatel, pro kterého před necelými dvěma lety pracoval Jaroslav N. (40). Ten při tragické nehodě v sobotu zabil dva malé brášky, Františka (†3) a Vítka (†6). Zaměstnavatel tak potvrzuje teorii, že k neštěstí došlo vinou epileptického záchvatu. Proč ale sedal za volant, když o své nemoci věděl?

Odpověď na tuhle otázku chtěl znát i Jaroslavův kamarád, který v osudnou chvíli seděl na místě spolujezdce. "Jseš debil! Co lezeš do auta, když máš záchvaty," křičel na něj krátce po nehodě. Serveru Tyden.cz to potvrdil očitý svědek nehody.

Všechno tedy nasvědčuje tomu, že Jaroslav N. věděl o své nemoci a silné epileptické záchvaty ho přepadávaly častěji. Podle slov muže, který zaměstnával Jaroslava jako provozního v hotelu, dokonce několikrát spadnul přímo "na place." Další informace, které nám bývalý zaměstnavatel řidiče poskytl, vám přineseme během dneška.

Nezodpovědný řidič, který zodpovídá za smrt dvou malých chlapců, čeká v cele předběžného zadržení. Bude obviněn z usmrcení z nedbalosti a hrozí mu deset let za mřížemi. Rodiče malých brášků se po nehodě zhroutili a skončili v péči psychiatrů.

Diskuze pod články o neštěstí přetékají otázkami, co dělal těžký epileptik za volantem. Přestože epileptici a lidé, kteří trpí silnou cukrovkou, by řídit neměli, je podle zákona odevzdání řidičského průkazu jen na jejich uvážení. Lékaři mají v těchto případech svázané ruce, protože jsou vázáni lékařským tajemstvím a zákonem o ochraně osobních údajů.

Jestli se vám zdá zákon nelogický a ve světle sobotních událostí přímo nebezpečný, vězte, že se blýská na lepší časy. Od Nového roku začne platit nový zákon o silničním provozu. Podle něj musí lékař o omezené schopnosti řídit informovat úřady, které pak rozhodnou o odebrání řidičáku.

Čtěte ještě dnes: Co o řidiči Jaroslavovi N. prozradil jeho bývalý zaměstnavatel? Dozvíte se na Blesk.cz!

vedomi ( 21. prosince 2014 18:15 )

reaguji pozdě, ale neoháněj se tu vyššími principy ani karmou. Sám odsuzuješ druhé. Podívej se na tvoje komentáře, které jsi tu dával. Kdyby ten komentář dal někdo jiný, byl by to naprostý souhlas. Karma je vyrovnání všeho a platí pro každého. Asi ani po letech si nepochopil.

karcav ( 21. listopadu 2011 16:30 )

Naprostý souhlas,když věděla že má epileptické záchvaty,tak mu to auto neměla pujčovat je to i její velká vina!!!Do hlavy mi nejde jak mohl řadit,když měl "záchvat"?!

karcav ( 21. listopadu 2011 16:24 )

nefertari ( 21. listopadu 2011 14:35 )

SOUHLAS !!!!!!!!!!!!

anka ( 21. listopadu 2011 14:31 )

ja myslim, ze kdyz ma nekdo epilepsii a bere prasky....tak kdyz lekar povoli, jezdit muze....Ale hodne lidi preferuje nebrat prasky a nejezdit, protoze je to pekne rozhazi...

Zobrazit celou diskusi