Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Čekají nás nekřesťansky drahé Velikonoce: Vejce zdražila o 110 %

Konzum v Jaroměři na Náchodsku prodával na konci týdne 10 vajec za 65,80
Konzum v Jaroměři na Náchodsku prodával na konci týdne 10 vajec za 65,80  (Autor: Čtenářka Blesku)
Autor: jp, zunk - 
6. března 2012
05:00

Vejce jsou už skoro za sedm korun jedno! K této rekordní sumě se cena na českém trhu vyšplhala během pouhých několika týdnů. Čtenářka Blesku poslala snímek z prodejny v Jaroměři na Náchodsku, který nabízel plato 10 vajec za rekordních 65,80 koruny. Ještě uprostřed února stálo vajíčko v průměru tři koruny. A na Velikonoce bude ještě hůře.

„Dříve jsem za 65 korun i nižší částku nakoupila plato 30 vajec. Je hrozné, jak rychle a o kolik cena narostla,“ postěžovala si čtenářka na zdražení vajíček.

To údajně zavinilo nové evropské nařízení o chovu slepic v klecích s minimální plochou 750 cm2. „Loni v únoru stálo 10 vajec v průměru 21,73 koruny a několik dní před Velikonocemi, které připadly na konec dubna, se cena pohybovala kolem 24,68 koruny,“ uvedl Tomáš Chrámecký z Českého statistického úřadu.

Levnější byly i další potraviny, které hospodyňky na Velikonoce nakupují. Čtvrtkilová kostka másla stála loni asi 33 korun, zatímco nyní je asi o tři koruny dražší. Kuře bylo za 56, teď překračuje 60 korun. Hladká mouka podražila jen o pár haléřů, zato až o takřka šest korun se zvedla cena za cukr krystal.

Hledáme nejdražší vejce! Kolik stojí ve vašem obchodě? Posílejte fotky na adresu tip@blesk.cz, do předmětu napište heslo vejce.

Foto: 

dametodokupy ( 12. března 2012 20:01 )

A to jako ty vejce už budou pořád takhle drahý?

mysanda ( 7. března 2012 08:02 )

Cena vajíček na trhu je uměle vyšroubovaná firmou Schubert - největším dodavatelem vajec u nás. Mám obchod s potravinami a když mi miminulý týden z firmy zavolali, že mi přivezou vajíčka v nákupní ceně 5,- bez DPH (o 100% dráž než minulý týden), tak jsem je okamžitě poslala do prd.le. Vzala mobil a obvolala ostatní dodavatele a hle - vajíčka za lepší cenu existují. Musela bych se stydět prodávat vajíčka za 7,- za kus! Teď mám v obchodě vejce za 3,90 a zároveň spokojené zákazníky. Pokud obchodníci přistoupili na vyděračskou taktiku firmy Schubert, tak to bohužel musí většina zákazníků zaplatit - o tom se, ale přeci nikde nepíše!

manizna ( 7. března 2012 07:49 )

drahé Velikonoce? Však hodně lidí už neslaví ani Vánoce,protože na to nemá a tady toto zdražování opravdu není jen o Velikonocích.Zdražuje se tu denně a pořád a musím napsat zlatí komunisté,ceny byly stéjné ve všech obchodech a že bylo míň zboží,co z toho? Teď si stéjně většina lidí už musí dobře rozmýšlet,co si může koupit! A ty véjce,to už je úplná ubohost,bylo to jídlo chudobných a teď jím i to vzali

peggy07 ( 7. března 2012 07:29 )

souhlasím s amalkou15, NEKUPOVAT - poklud je lidi budou kupovat,budou "obchodníci" ceny šroubovat pořád. Je to tak,za ty peníze ať jim zhnijou!!!

amalka15 ( 7. března 2012 07:20 )

Houby, prostě se na vejce vykašlu a udělá to každý rozumný malému dítěti 2 vejce a jeto. AŤ jim ty vejce schnijou. Byla zakázaná vejc z Polska a posypovou sůl v žrádle ne proč asi. Vejce bych použila na Kalouska

Zobrazit celou diskusi