Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Čeká nás první jarní víkend: Bude až 20 stupňů!

Jaro je tu. Těšte se, o víkendu bude až dvacet stupňů
Jaro je tu. Těšte se, o víkendu bude až dvacet stupňů  (Autor: profimedia.cz)
Autor: simao - 
12. března 2012
14:10

Sychravé počasí vám na náladě zrovna dvakrát nepřidává a nemohli jste se již dočkat tepla? Pak vás týdenní předpověď meteoroložky Dagmar Honsové potěší. Druhý březnový týden totiž přinese postupné oteplení. Jaro klepe na dveře a o víkendu by se teploty měly vyšplhat až na dohled dvaceti stupňům.

V duchu postupného oteplování se ponese počasí během tohoto týdne, který však začíná studeným pondělím s řadou dešťových přeháněk. Bude však lépe. Alespoň dle předpovědi meteoroložky Dagmar Honsové ze společnosti Meteopress. Blíží se totiž teplá fronta.

"Ubývání oblačnosti a oteplování očekáváme od středy," prozradila Blesku Honsová. A máme se prý na co těšit. "Nový týden přinese ve svém závěru odpolední teploty až 17 °C. Podobně teplo bylo například v letech 1990, 2001 nebo 2002."

Zdaleka však nejásají lyžaři, kteří se ještě nenabažili zimních radovánek. "Sníh v horských oblastech bude, díky oteplení a kladným teplotám, odtávat," poznamenala Honsová. Během uplynulého víkendu však byly podmínky v řadě střediscích stále ještě dobré. Avšak jaro již klepe na dveře.

Týdenní předpověď den po dnu

Dagmar Honsová si pro čtenáře Blesk.cz připravila i denní předpověď pro následující týden.

"Pondělí odstartuje zataženou až oblačnou oblohou s dešťovými přeháňkami. Odpolední teploty vystoupí k 7 až 11 °C."

"V úterý už bude zpočátku oblačno oblačno až zataženo, místy slabý déšť, během dne bude docházet k ubývání oblačnosti. Noční teploty budou klesat k 6 až 2 °C, odpolední vystoupí na 8 až 12 °C."

"Středa přinese převážně polojasno, jen na severovýchodě území při přechodně zvětšené oblačnosti, ojediněle přeháňky. Noční teploty očekáváme mezi 5 až 1 °C, odpolední na 9 až 13 °C."

"Od čtvrtka do soboty bude jasno až polojasno, ranní teploty se budou pohybovat mezi 6 až 0 °C a odpolední porostou ze čtvrtečních 9 až 13 °C na sobotních 13 až 17 °C."

Koncem týdne se tedy můžeme skutečně těšit na oteplení, avšak v neděli se vrátí chladnější počasí i dešťové přeháňky a teploty opět poklesnou k desítce.

valigura ( 12. března 2012 16:01 )

To prosím Tě neříkej ani ze srandy.Já jsem měla v plánu se opalovat.

hasmen ( 12. března 2012 14:44 )

meteoroložka Dagmar Honsová

Zobrazit celou diskusi