Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

„Naše manželky spolu vycházejí, my ne.“ Napjaté vztahy mezi Tureckem a Francií tlumí první dámy

Autor: Darina Jíchová - 
10. října 2022
18:57

Za oponu diplomatických vztahů mezi Francií a Tureckou nechal překvapivě nahlédnout prezident Recep Erdogan (68). Se svým francouzským protějškem Emmanuelem Macronem (44) jednal naposledy minulý týden na summitu v Praze. Mezi prezidenty panuje napjatá nálada, naopak jejich manželky Brigitte Macronová (69) a Emine Erdoganová (67) společnou řeč našly a vycházejí spolu dobře, uvedl magazín Gala s odkazem na deník Sud Ouest.

Právě po jednání v Praze měl Erdogan utrousit poznámku o vztazích s Francií a Macronem. „Naše manželky si dobře rozumí, my ne,“ nechal se slyšet turecký prezident. Erdogan se při krátkem komentáři pro tisk neubránil ironické poznámce o Macronovi. O pnutí mezi státníky se dobře ví, jejich manželky se však rozhodly své partnery ignorovat.

Supersummit v Praze: Macron s Erdoganem (6.10.2022) Supersummit v Praze: Macron s Erdoganem (6.10.2022) | Reuters

Macronová a Erdoganová spolu vycházejí dobře a často je lze vidět spolu na různých mezinárodních akcích, kterých se první dámy účastní. To potvrdil pro agenturu AFP rovněž tým Erdoganové. Ano, jejich vztahy jsou opravdu v dobrém stavu, jsou srdečné, řekl tisku jeden z jejích lidí. Jejich interakce je vždy plná úsměvů a upřímných slov, to jejich manželé by se naopak slovy roztrhali, kdyby to šlo. Kousavý byl i jejich hovor v Praze, který se odehrával na pozadí důležitějších diskuzí.

Video  Osudová žena prezidenta Macrona: O 24 let starší manželka Brigitte  - Videohub
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi