Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Ruští moderátoři „rozebrali“ americkou kolegyni. Na Putina dělala oči a flirtovala s ním

Autor: Darina Jíchová - 
24. října 2021
20:58

Americká moderátorka stanice CNBC Hadley Gambleová vzbudila kvůli svému rozhovoru s prezidentem Vladimirem Putinem pořádný poprask. Obsah interview, které se týkalo zdražujícího plynu a energetické krize v Evropě, vlastně skoro nikoho nezajímal. Prokremelská televize rozebrala hlavně neverbální chování Američanky. Podle nich se prezidentovi prezentovala jako „sexuální objekt“, uvedl list Daily Mail.

„Dívejte se, co dělala s nohama. Jak si oblizovala rty a kroutila jazykem. Nevhodně s prezidentem flirtovala a snažila se ho rozptýlit,“ napadl chování Gambleové redaktor televizního kanálu Rossija-1 Vladimir Solovjov. „Nohy měla natřené olejem, byla jak připravená na přehlídkové molo,“ dodal.

Gambleová zpovídala Putina v rámci Ruského energetického týdne v Moskvě, „vyzbrojila“ se na to vcelku konzervativními šaty v délce pod kolena, které sice odhalovaly její paže, zato byly až ke krku. Brunetka je doplnila tělovými lodičkami na jehlovém podpatku, jejichž rudá podrážka napovídala tomu, že pocházejí z módního domu Christiana Louboutina.

Rusy rozhodily nohy Američanky

Putin se stal terčem kritiky za své sexistické výroky o moderátorce. O Gambleové řekl, že je „hezká“ a „krásná“, ale nevnímá. Velký zastánce ruského prezidenta Solovjov vrátil útok a prohlásil, že se moderátorka snažila svým flirtování Putina rozptýlit. Do debaty se zapojil další ruský moderátor Dmitrij Kiseljov, který analyzoval „dosud nezveřejněné záběry“. Ty se soustřeďují na nohy Gambleové.

Ruští moderátoři „rozebrali“ americkou kolegyni. Na Putina podle nich dělala oči a flirtovala s ním Ruští moderátoři „rozebrali“ americkou kolegyni. Na Putina podle nich dělala oči a flirtovala s ním | reprofoto/youtube

„V plném rozsahu využívala řeči svého těla,“ přisadil si Kiseljov. „Samozřejmě ne všechny záběry byly odvysílány,“ vysvětlil Solovjov. Kiseljov zašel dost daleko a komentoval nejen její vzhled, ale i váhu. „Připravovala se opravdu tvrdě, shodila i pár kilo. Nacpala se do malých černých louboutinek na 12centimentrové jehle a načechrala si kadeře. Nevzala si ani punčochy a radši si nechala holé paže,“ řekl ruský moderátor.

„A ty naolejované nohy a jejich pohyby, to není vhodné na pracoviště,“ Kiseljovovy poznámky nebraly konce. Gambleová skutečně při rozhovoru hýbala nohama, pohupovala jimi. Podle moderátorů na Putina „dělala oči“.

Slova expertky na řeč těla

Video pro Daily Mail rozebrala také expertka na řeč těla Judy Jamesová, která potvrdila, že pokud si dá žena v sukni nohu přes nohu, je nevyhnutelné, aby se sukně nevyhrnula, v případě, že si ji žena nestáhne zpátky, dává najevo sympatie k partnerovi. Dalším signálem přitažlivosti je podle ní špička nohy nasměrovaná k partnerovi. Obojího se Gambleová „dopustila“.

„Abychom to shrnuli, Hadley se otevřeně a troufale vystavovala a dělala ze sebe sexuální objekt beze strachu z reakce feministek,“ prohlásil Kiseljov. Moderátorka si z pozornosti ruských moderátorů nic nedělá, situaci zlehčila na svém instagramu, kde často sdílí mnohem odvážnější fotky, než jakákoliv póza z interview s Putinem.

V neděli například přidala snímek dortu s Putinovým obličejem a nápisem „Moc krásná“. Putinova obrana ze strany moderátorů se minula účinkem, právě naopak spustila další vlnu kritiky za „očividně sexistické chování“. Putin se prezentuje jako macho, rád se chlubí siláckými fotkami, například ze Sibiře, kde do půli těla vysvlečený rybaří nebo cválá na koni.

Co skutečně pobouřilo Kreml?

„Směšný útok na americkou novinářku a její vzhled je jen zástěrkou. Hněv Kremlu nevyvolal její sexappeal nebo její nohy, ale její otázky,“ reagovala sloupkařka listu Daily Beast Julia Davisová. Za pokrytecké jí také přišlo, že Rusové kritizovali šaty Gambleové, když nedávno jim vadilo, že americká diplomatka Victoria Nulandová měla kalhotový kostýmek.

„Je to komické, Nulandová podle nich urazila Rusko, když si vzala kalhoty místo sukně nebo šatů, vzápětí se naváží do Gambleové za to, že si šaty vzala,“ poukázala Davisová. Gambleová nenašla zastání jen u svých ženských kolegyň. „Putinova poznámka, že Gambleová je krásná žena, která ale neposlouchá, co jí říká, je právě tak hrozná, jak zní,“ napsal na svém twitteru například editor deníku The Financial Times David Sheppard.

„Jen slabí muži se skrývají za testosteronem a omlouvají tím své nevhodné chování. Myslíte si, že je vhodné místo odpovědi zavést řeč na novinářčin vzhled? To je povýšenecké, sexistické a prostě se to nesluší,“ odpověděl na komentáře podporující Putinovu reakci. „Útočil by tak i na mužského moderátora? Ne,“ dodal Sheppard.

„Nikdy bych nevěřil, že někdy řeknu něco podobného, ale Hadley Gambleová, až příště pojedeš do Ruska, zabal si abáju,“ vzkázal kolegyni novinář Alex Malouf. „Putinovské novináře až moc zajímají boty Hadley Gambleové, člověk prostě jen tak nenatáhne špičky k jejich vůdci,“ navázal na twitteru editor anglické verze webu Meduza Kevin Rothrock.

Někteří uživatelé twitteru však s Putinem a ruskými novináři souhlasí a vyčetli Gambleové, že místo svého novinářského umu využívá sexappeal. Většina však vystoupila na její obranu. Putin možná tak trochu spadl do vlastní jámy a sám se nechal moderátorkou rozptýlit. Podobnou taktiku měl využít při jednání s exprezidentem Spojených států Donaldem Trumpem a na schůzku si měl přizvat půvabnou tlumočnici.

D Laghman ( 26. října 2021 22:50 )

Her body language was too appealing.

Zobrazit celou diskusi