Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Putinova tajná dcera (17) na TikToku? Točí videa se synovcem zesnulého ruského boháče

Autor: sova - 
8. února 2021
05:10

Je tahle mladá dívka, Elizaveta (17), skutečně utajovanou dcerou ruského vládce Vladimira Putina? Britská média k ní dovedly stopy vedoucí přes její matku Světlanu, která měla údajně v minulosti poměr s Putinem. Na „tajnou rodinu“, tedy mimomanželské vztahy prezidenta, upozorňuje i opozičník Alexej Navalnyj svým filmem Putinův palác. Spekulacemi o mladé Elizavetě se nyní zabývá britský Daily Mail.

Na první pohled je to jedna z milionů dvojic mladých lidí, kteří vystupují v zaměnitelném klipu s hudebním podkresem na sociální síti TikTok. Britská média však nyní spekulují, že tahle štíhlá bledá dívka s dlouhými hnědými vlasy je ve skutečnosti tajnou dcerou muže v čele světové velmoci.

Její přítel je zase synovcem zesnulého podnikatele původem z Petrohradu. Bydlí v bytě na západě Londýna za zhruba 4,5 milionů liber (133 milionů korun) a navštěvoval prestižní britskou internátní školu. Elizaveta a Robert přitáhli i svými videi na čínské sociální síti TikTok nečekanou pozornost.

Vladimir Putin se - stejně jako Elizaveta - narodil v Petrohradě. V minulosti byl mimo jiné i vyšším úředníkem odboru vnějších vztahů v kanceláři starosty svého rodného města. A tedy mužem odpovědným za uzavírání obchodních smluv. Jedním z jeho asistentů byl Alexej Miller, současný šéf plynárenského gigantu Gazprom, největší ruské firmy.

Není tajemstvím, že další klíčové Putinovy ​​vazby sahají do pozdějšího období, kdy působil jako důstojník KGB. S Elizavetou však Putina pojí více než stejné rodné město.

Na tajnou rodinu upozornil i Navalnyj

Velkou pozornost v poslední době vzbudil film v současné době vězněného opozičníka Alexeje Navalného s názvem Putinův palác: Historie největšího úplatku na světě. Na YouTube má již přes 100 milionů zhlédnutí a popisuje údajně „největší loupež v dějinách Ruska“.

Putin skutečnost, že by mu palác patřil, dle očekávání popřel. K vlastnictví nemovitosti se přihlásil jeho kamarád z dětství, podnikatel a oligarcha Arkadij Rotenberg.

Film se však dotkl i tématu Putinovy ​​takzvané „tajné rodiny“ – tedy jeho mimomanželských vztahů s přítelkyněmi, které držel mimo zraky veřejnosti. Zároveň šlo o ženy, které prezident obdaroval mimořádným bohatstvím nebo nepravděpodobnými mocenskými pozicemi.

Údajná tajná dcera ruského prezidenta Putina Elizaveta Krivonogikhová Údajná tajná dcera ruského prezidenta Putina Elizaveta Krivonogikhová | Instagram @luizaroz_

Elizaveta, dcera uklízečky

Dívčino občanské jméno zní Elizaveta Krivonogikhová, i když si občas také říká Luiza Rozová – podle příjmení její babičky z matčiny strany. Žije v Petrohradě a za pár týdnů oslaví 18. narozeniny. Okolnosti jejího narození jsou v tomto příběhu klíčové.

Její matka Světlana se narodila v roce 1975 a vyrůstala ve velmi skromných poměrech, a to i na tehdejší dobové a místní podmínky. Jako mladá žena se živila jako uklízečka v obchodě, pak se ale její život náhle změnil, když ji zavedl do Velké Británie.

Vzpomínky na Anglii

Stopu k pátrání britských novinářů paradoxně poskytla právě její dcera Elizaveta, když ve čtvrtek zveřejnila na instagramu dvě záhadné fotografie, na kterých byla velká hnědá obálka s razítkem britské královské pošty. Na zadní straně bylo jméno a adresa odesílatele – šlo o manželský pár Huckleových z Bournemouthu na anglickém jižním pobřeží. Elizaveta namísto vysvětlení připojila jen letopočet 1997, tedy šest let před jejím narozením. Pátrání tedy zavedlo média zpět k její matce.

A vyšlo najevo, že Norman a Barbara Huckleovi bydlí pořád na stejné adrese. V té souvislosti si vzpomněli na Světlanu, krásnou dvacetiletou Rusku s bohatým přítelem, která u nich před více než dvaceti lety pobývala.

Potřebovali jsme tehdy peníze, tak jsme ubytovávali zahraniční studenty. Světlana byla charakter, skutečná Ruska. V roce 1997 u nás byla asi dva nebo tři týdny, studovala angličtinu,“ řekl novinářům pan Huckle, truhlář v důchodu.

„Říkala nám, že žila v Ermitáži v Petrohradě (muzeum a kdysi součást Carského Zimního paláce, pozn. red.) a když viděla, že máme Ladu (ruské auto), poznamenala, že ‚doma‘ jezdí s kabrioletem Mercedes-Benz. I díky jejím vyprávěním jsem získal pocit, že její rodina má něco společného s tajnými službami. Navíc se podivně bránila, když jsem zmínil KGB,“ svěřil se muž a dodal: „Během té doby, co tu byla, jela do Finska za svým přítelem.“

Mohl to být Putin? Pan Huckle říká: „Nikdy nám neřekla, jak se jmenuje, ale zmínila se, že byl velmi ‚ošklivý‘, když se před ním zmínila, že ji do Finska kvůli vízům nepustí. Až potom nám došlo, že nenarážela na jeho vzhled, ale místo toho chtěla vyjádřit, že byl naštvaný.“

A Norman Huckle během vzpomínání dodává: „Víte, jakýkoli normální Rus by takhle cestovat nesměl. Ale ona byla něco jiného, něco speciálního – a tak jela do Londýna a tam nasedla na letadlo do Finska.“

Bohatá maminka

Světlanin rychlý vzestup tak pokračoval. Ještě před svými 30. narozeninami se přestěhovala na Kamenný ostrov, luxusní petrohradskou adresu s ochrankou, kde byli jejími sousedy boháči a staří známí Vladimira Putina.

Stala se také akcionářkou – získala podíl kolem tří procent – ruské banky Rossija. Jednalo se o instituci z dědictví sovětské éry, kterou krátce ovládala petrohradská radnice. Následně si ji pod Putinovým vedením přivlastnilo jeho okolí. Od té doby je společnost jedním z ruských finančních gigantů.

Světlana také vlastní noční klub v Petrohradu s názvem Leningrad Centre a lyžařský areál, ve kterém se v roce 2013 odehrála svatba dcery prezidenta Putina Jekatěriny. Následující rok se ruský prezident rozvedl s její matkou Ljudmilou Očeretnou.

V té době Světlana od Putina nabyla také 37metrovou italskou luxusní jachtu Al'doga, kterou nové majitelce přivezli v doprovodu dělového člunu ruského námořnictva. „V této zemi je 20 milionů žebráků a on kupuje své milence jachtu,“ komentuje tuto skutečnost Navalnyj ve svém filmu.

Ruský investigativní web Proekt spočítal, že Světlana Krivonogikhová vlastní jmění v hodnotě 73 milionů liber (přes 2,1 miliardy korun). 

Vladimirovna a její podoba

Elizaveta přišla na svět v prvním březnovém týdnu roku 2003. Na první pohled má s Putinem velmi podobná pokleslá oční víčka, vysoko položené lícní kosti a vysoké čelo. Shoduje se také podoba zakřivení jejich nosu. Experti na genetiku, kteří údajně porovnávali snímky mladé dívky a prezidenta, se ve většině shodují, že mezi nimi panuje výrazná podobnost. Speciální programy navíc měly vypočítat šanci, že jsou příbuzní, na 70 %.

Na sobě nezávislá svědectví některých lidí z okruhu obou osob tvrdí, že Světlana udržovala s Putinem od konce 90. let několik roků romantický vztah. Již zmíněný Proekt navíc uvádí, že měl možnost nahlédnout do oficiálních dokumentů, ve kterých se píše i prostřední jméno Elizavety – Vladimirovna. Je známým faktem, že ruské děti získávají patronymum, které bývá odvozeno od křestního jména otce.

Samotná dívka odmítla poskytnout komentář některým mediím, která ji prostřednictvím sociálních sítích kontaktovala a ptala se na totožnost jejího otce. Neváhala se ale vyjádřit na jiné téma – tento týden, tedy po protestech, při nichž bylo zatčeno více než pět tisíc lidí, zveřejnila obrázek s jasným vzkazem: „Make love, not war“ (Milujte se, neválčete).

Skiginovi z Petrohradu

Britský Daily Mail se s podobnou péčí věnoval Elizavětině kamarádovi ze společného videa. Jde o dvacetiletého Roberta Skigina, synovce petrohradského hráče na poli podnikání v „divokých devadesátých“ Dmitrije Skigina. Ten je již po smrti, nicméně během poslední dekády minulého století stihl pracovat a obchodovat s těmi nejmocnějšími lidmi v Petrohradu, kolem kterých se vznášel oblak spolupráce s organizovaným zločinem a tajnými službami. Jedním z takových šéfů byl v té době i Vladimir Putin.

Je férové uvést, že nic nenasvědčuje tomu, že by Robert nebo jeho větev rodiny Skiginů měli prospěch z obchodních jednání strýce. Dmitrijův příběh je ale užitečný minimálně pro představu, co se tehdy dělo v Petrohradě.

Skigin stál tehdy za společností, která měla výhradní právo dodávat tryskové palivo pro petrohradské letiště, což byla součást údajné dohody sjednané s Putinem výměnou za to, že budoucí prezident obdrží ve společnosti čtyřprocentní podíl.

Hned poté se stal spolumajitelem petrohradského ropného terminálu (Petersburg Oil Terminal; POT) – což byla nová společnost a součást konsorcia, které získalo zakázku na správu městského námořního přístavu. Tento úspěch – podle svědectví Maxe Freidzona, bývalého kolegy Skigina – byl vykoupen „krvavým bojem o kontrolu“ a atentáty na představitele obchodních rivalů i vedení města.

V roce 1998 se Vladimir Putin stává šéfem ruské kontrarozvědky FSB, do dvou let se stane prezidentem země. Dmitrij Skigin v té době přesidluje do Monaka, odkud musí ale v roce 2000 odejít kvůli podezření z praní špinavých peněz. O tři roky později umírá na rakovinu a zanechává po sobě majetek v hodnotě 600 milionů eur (asi 15,5 miliard korun).

„Nemáme a nikdy jsme neměli nic společného“

Po světě však chodí ještě jeho bratr Vladimir, který se v současnosti živí jako realitní magnát. Jeho syn Robert získal vzdělání na internátní škole Cranleigh School jihozápadně od Londýna. Školné zde činí 39 000 liber ročně (přes 1,1 milionu korun). Podle katastru nemovitostí patří byt v Kensingtonu v západním Londýně, kde je Robert uveden na veřejném seznamu voličů, jeho matce Olze.

Když se tento týden vydali na tuto adresu novináři z Daily Mailu, sousedé jim řekli, že Roberta ani jeho matku „už nějakou dobu“ neviděli. Nikdo se neobjevil ani na dvou dalších londýnských adresách spojených s rodinou Skiginů. Příspěvky na sociálních médiích dávají tušit, že Robert, který nyní studuje na londýnském Courtauldově institutu umění, přesídlil zpět do Petrohradu.

Krátké vyjádření byl ochoten poskytnout pouze Robertův bratranec Michail, předseda představenstva POT. „O jeho konexích nic nevím. Můj strýc Vladimir podniká v oblasti nemovitostí v Petrohradě. Musím říct, že s ním nemáme a nikdy jsme neměli nic společného,“ řekl nejprve zaskočeně.

Poté už s novináři komunikoval jen přes svého mluvčího. „Poprvé o slečně Krivonogikhové slyšel asi před dvěma měsíci na internetu. Nikdy s ní ani s její rodinou nebyl v kontaktu,“ řekl na dotaz, co říká TikTokovým videím Elizavety.

Ta zveřejňuje příspěvky na sociálních sítích i nadále. Většina zpětné vazby, kterou dostává, je však nepřátelská. Jeden z příspěvků například zní: „Holka, uvědom si, že nenávist lidí vůči tvému ​​otci je tak velká, že vás doslova roztrhají na kusy. Moc času mu (Putinovi) nezbývá a ty se tady blýskáš svým zlatem. Na tvém místě bych si radši smazal účet.“

Video  Blesk Podcast: Milenky, striptérky, dcery. Navalnyj odhalil Putinovo nitro  - Jiří Marek
Video se připravuje ...

arbitr ( 8. února 2021 15:32 )

Kam se na Navalného a spol hrabe Radio Jerevan! Dnes je to jinak, každý západní novinář si informaci ověří nejméně ze dou až tří zdrojů:
Zítra se dozvíme z britského Daily Mail (druhý nejprodávanější plátek ve Velké Británii), že je možné, že každý z Putinových přátel či dokonce příbuzných vlastní kapesní jadernou ponorku, sifinovou láhev s novičokem a kapesní mezikontinentální raketu s jadernou hlavicí...
Jako když renomované agentury CNN a BBC přinášely ověřené zprávy o Saddámových jaderných raketách a biologických zbraních (a naši čučkaři z BIS vydávaly o tom zprávy vládě) a vyprávění, jak v Libyi, Afganistánu a Iráku konečně, po jejich osvobození, zavládne (nebo už možná zavlá­dly?)d­emokra­cie a blahobyt...
Sovětský smrtelně jedovatý Novičok konzumují agenti v Britanii z parkových laviček a hotelových klik po čtrnáct dní, další geroj ho pije v čaji, patlá se s ním na víčku od balené vody a má ho v trenýrkách - naštěstí jsou náhodou všichni zdrávi a plni energie.
Také nad Navalného fantastickým klipem o Putinově paláci - prý,­možná,­zjiš­ťuje­me,ten viděl a zná toho , tam ten onoho, všichni logicky znají všechny , množství grafických simulací a nátáčení nenatočitelného - nevíte, zda se smát či plakat...
Jen mě zaráží, že po polistopadových výrocích o "rezidencích našich papalášů na Orlíku" (htt­ps://w­ww.ces­kate­levi­ze.cz­/pora­dy/110­781930­66-resor­t/2155­622621­5/bo­nus/21­255-trailer/) dosud nikdo nenatočil srovnání s tehdejšími pozemky a budovami pronásledovaného kulisáka?

marais ( 8. února 2021 09:52 )

Media a Navalnyj už neví, co by si na Putina vymysleli.

ingmarie ( 8. února 2021 09:21 )

Jj. Šulc je neteř Babiše. Děti papalášů se rádi předvádí na sociálních sítích s luxusem rodiny .

Maximilian ( 8. února 2021 06:23 )

Podobnost s českou Šulc,je neuvěřitelné,že se stále někteří Češi chtějí dostat do situace Ruska

Zobrazit celou diskusi