Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Biden je proti, aby měl Trump přístup k tajným informacím. Kvůli „nevyzpytatelnému chování“

Autor: ČTK - 
6. února 2021
08:15

Bývalý americký prezident Donald Trump by neměl mít přístup k informacím tajných služeb. V rozhovoru poskytnutém stanici CBS to řekl současný šéf Bílého domu Joe Biden. Důvodem je podle něj Trumpovo „nevyzpytatelné chování“. Informovala o tom dnes agentura AP.

„Nemyslím si,“ odpověděl Joe Biden na dotaz moderátorky CBS, zda by měl bývalý prezident Donald Trump mít přístup k tajným informacím. „Kvůli jeho nevyzpytatelnému chování,“ dodal Biden a doplnil, že to nijak nesouvisí s událostmi ze 6. ledna. Trumpovi příznivci tehdy vnikli do budovy Kapitolu. Kvůli podněcování ke vzpouře čelí bývalý prezident ústavní žalobě.

„Zkrátka si nemyslím, že je třeba, aby zpravodajské informace dostával,“ uvedl dále Biden. Naznačil, že by se mohlo stát, že by Trump nějakou tajnou informaci prozradil.

Je zdvořilostním zvykem, že nová administrativa ponechává bývalým šéfům Bílého domu právo na přístup k briefingům tajných služeb, pokud o to požádají, připomněla agentura AP.

Šéf výboru tajných služeb americké Sněmovny reprezentantů Adam Schiff ale už tři dny před nástupem nového prezidenta Bidena řekl, že by Trumpovi toto právo uděleno být nemělo.

Video  Trumpismus bez Trumpa, ztrapněná Melania a vlídný dopis Bidenovi: Žantovský o odkazu exprezidenta  - Markéta Volfová, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Zobrazit celou diskusi