Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Melania balí v Bílém domě kufry. Už si obhlídla novou školu pro syna Barrona (14)

Autor: Darina Jíchová - 
14. prosince 2020
15:16

Zdá se, že první dáma Spojených států Melania Trumpová (50) je na rozdíl od svého manžela, prezidenta Donalda Trumpa (74), připravená na to, že sbor volitelů potvrdí vítězství demokrata Joea Bidena (77). Trumpová nejenže podle zdrojů začala plánovat stěhování z Bílého domu na Floridu, ale už se byla i podívat na to, kam by mohl jejich syn Barron (14) chodit do školy, uvedl list Daily Mail.

Trumpová podle tisku navštívila soukromou základní a střední školu Pine Crest School ve městě Fort Lauderdale, která je vzdálená jen 40 minut od sídla Trumpových Mar-a-Lago. Pokud by první dáma pro syna zvolila tuto vzdělávací instituci, roční školné by je vyšlo na 759 tisíc korun. Prezident sice ještě stále nepřiznal svou prohru a výsledky voleb se snaží napadnout, z jednání Trumpové ale jasně vyplývá, že je připravena na přesun z Washingtonu.

S odchodem z Bílého domu Melania otálet nebude

Mar-a-Lago se letos rovněž stalo oficiálním sídlem Trumpových, Trumpová zde při listopadových volbách i volila. Zatím není jasné, co plánuje Trump po Bidenově inauguraci, první dáma se synem se nejpravděpodobněji přesunou na Floridu. Trumpová se stěhováním nebude čekat do konce školního roku, jako to udělala v roce 2017, kdy s přesídlením do Bílého domu z New Yorku otálela, aby Barrona nevytrhla z jeho režimu.

Jestli Trumpová skutečně vybere školu Pine Crest School, Barron by chodil do stejné instituce jako kdysi herec Kelsey Grammer nebo zpěvačka Ariana Grandeová. „Není to ale jediná možnost, kterou Melania zvažuje,“ sdělil reportérům magazínu Page Six zdroj blízký první rodině. V minulém týdnu hned několik blízkých první dámy odhalilo pro stanici CNN, že „Melania chce prostě domů“.

„Ještě není konec.“

Trumpová prý už dokonce zvládla roztřídit osobní věci Trumpových a připravit, co odešle na Floridu a co poputuje do New Yorku. Má za sebou i finální úkoly jako první dáma, včetně vánoční výzdoby a vybrání oficiálního porcelánu. Pro ni je zřejmě kapitola „Bílý dům“ uzavřena, její manžel to ale cítí jinak. „Ještě není konec,“ prohlásil v rozhovoru pro stanice Fox News, Trump pravidelně na twitteru i dalších platformách opakuje, že prezidentské volby byly „zmanipulované“.

Video  Trumpová versus Bidenová  - Reuters
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi