Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Den díkuvzdání u Trumpů: Prezident na golfu, Ivanka s rodinou a Donald mladší se pustil do Bidena

Autor: Darina Jíchová - 
27. listopadu 2020
11:19

Stejně jako miliony Američanů také první rodina oslavila Den díkuvzdání, prezident Spojených států Donald Trump sváteční den odstartoval na golfovém hřišti. Moc se mu ale nedařilo, u jedné z jamek dokonce ztratil trpělivost a spustil doslova tirádu, došlo i na několik vulgarismů. Letos na rozdíl od předchozích let stráví Trump svátky v Bílém domě, jinak odjížděl do svého sídla na Floridu, společnost mu bude dělat „nejbližší rodina“. Prezidentovy děti Ivanka, Eric a Donald mladší do svého svátečního dne nechali nahlédnout na svých sociálních sítích, Ivanka sdílela fotku s manželem a dětmi, Eric se s manželkou Larou a dětmi vydal na výlet a Donald mladší si neodpustil útok na Joea Bidena, který v čele USA nahradí Trumpa, uvedl deník Daily Mail.

„Nenávidím tuhle zas*anou jamku,“ rozčiloval se podle webu TMZ u jedné z golfových jamek prezident, který si vyrazil na svoje golfové hřiště ve městě Sterling. Trumpovi společníci se sice jeho poznámce zasmáli, na prezidentovi ale bylo vidět, že je skutečně vytočený. „No, do p*dele,“ nechal se slyšet u dalšího odpalu. Jeho míček místo v jamce skončil v jezírku.

Prezident Donald Trump podle tradice omilostnil svátečního krocana. Prezident Donald Trump podle tradice omilostnil svátečního krocana. | Reuters

Svoji frustraci si později vybil na twitteru, postěžoval si na „zmanipulované“ volby, navezl se do znovu zvolené nejmladší demokratické kongresmanky Alexadrie Ocasiové-Cortezové a neopomněl ani na své oblíbené fake news. Twitter k řadě prezidentových příspěvků o volbách dodal upozornění, že jde o sporná prohlášení.

Den díkuvzdání v Bílém domě

Jak probíhal zbytek Trumpova svátečního dne, není úplně jasné, měla ho čekat večeře s manželkou Melanií a synem Barronem a nejbližší rodinou. Pod spojení „nejbližší rodina“ zřejmě spadají jeho děti z prvního manželství s českou podnikatelkou a bývalou lyžařkou Ivanou Trumpovou-Zelníčkovou, tedy dcera Ivanka, která v Bílém domě působí jako poradkyně, a synové Eric a Donald mladší. Prezidentův nejstarší syn Donald mladší se ale večeře s největší pravděpodobností nezúčastní, má totiž koronavirus.

Ivanka Trumpová na svém instagramu sdílela přání šťastného Dne díkuvzdání, které doplnila o snímek s manželem Jaredem Kushnerem a dětmi. Rodinným fotem se pochlubil také její mladší bratr Eric, s manželkou a ratolestmi vyrazil na výlet. Prezidentův nejstarší potomek, syn Donald mladší, tráví svátky ve společnosti své přítelkyně Kimberly Guilfoyleové. Také on zveřejnil řadu příspěvků, ani jeden z nich nenaznačuje, jak pokračuje jeho zotavování po nakažení koronavirem, prý už ale není infekční.

Útok na Bidena

Donald mladší si neodpustil útok na adresu nastupujícího prezidenta Bidena, sdílel meme, na kterém je Biden s krocanem a místo „Šťastný Den díkuvzdání“ přeje lidem „Šťastný Den nezávislosti“, narážel tím na domněnku, že vítězný demokrat je senilní. Biden na podobné útoky nereagoval, příští prezident strávil den ve společnosti manželky Jill a dcery Ashley v jejich domu v Delaware.

Video  „Nejhorší v dějinách,“ říká expert o Trumpovi a zmínil psychiatra. Prezidentem prý bude Biden  - Blesk
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

sekebo ( 27. listopadu 2020 18:37 )

Kačerek Donald Trumpetka mladší je jako jeho fotřík, nelze tudíž od něj očekávat nic jiného, než vychvalování sebestředného, egoistického, demokracii potlačujícího a ne příliš vzdělaného trumpa seniora a kritiku všech jeho oponentů. U nás něco podobného předvádí povedená Klaus family.

Zobrazit celou diskusi