Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Senátorka se na online jednání ukázala nahoře bez. „Za svoje tělo se nestydím,“ vzkázala

Autor: Darina Jíchová - 
4. června 2020
14:40

Videokonference se v době nákazy ukázaly být jako dar i prokletí, řadu politiků totiž webkamera nachytala bez kalhot, mexickou senátorku dokonce nahoře bez. Martha Lucia Micherová (66) tento incident označila za „nešťastnou nehodu“ a uvedla, že si nevšimla, že ještě běží kamera, když se rozhodla, že se převlékne, uvedl list Daily Mail.

Micherová se k záležitosti vyjádřila v otevřeném dopisu a za svůj „přešlap“ se omluvila, vinu svedla na svou technickou neznalost. Nicméně po sociálních sítích se šíří printscreeny z inkriminovaného jednání. Konference se účastnilo nejméně 15 jejích kolegů z levicové strany Národní hnutí regenerace (MORENA), guvernér Mexické národní banky a novináři.

Za incident může její technická neznalost

„Přihodila se mi nešťastná nehoda během videokonference s mými kolegy, se kterými jsme řešili současnou ekonomickou situaci naší země a hledali jsme vhodné strategie pro tzv. nový normál, kterému budeme čelit v následujících měsících,“ uvedla Micherová k incidentu ze čtvrtka 28. května.

„V jedné části našeho jednání, aniž bych si uvědomila, že kamera stále běží, jsem se zvedla s tím, že se převléknu, a kamera zachytila mé nahé torzo a odhalila jej kolegům. Já jsem nevědomky, co je na obrazovce, pokračovala v diskuzi. Naštěstí mě rychle upozornili moji kolegové, senátor Alejandro Armenta Mier a Ovidio Peralta Suarez, a já si uvědomila svou chybu,“ vysvětlila politička.

Micherová se omluvila s tím, že je nutné dodržovat pravidla slušného chování. Zároveň dodala, že na vině je její „technologická neznalost a neschopnost“. Přiznala, že ještě plně neovládá funkce Zoomu, domnívala se, že vypnula kameru a nechala běžet jen mikrofon, aby se mohla převléci a současně dál debatovat s kolegy.

Senátorka: Na svoje tělo jsem hrdá

Záběry z nešťastné videokonference se rychle rozšířily po internetu a Micherová je terčem posměchu a narážek na její fyzický vzhled. Senátorka a předsedkyně Státního výboru pro rovnost pohlaví na kritiku reagovala prostřednictvím otevřeného dopisu, kde uvedla, že jako „šestašedesátiletá žena nemá důvod, proč by se měla stydět za své tělo“.

„Jmenuji se Malu Micherová a nestydím se ukázat své odhalené tělo, byť to bylo čirou náhodou. Je to právě názor: Žena je jen její tělo, které podporuje sexuální objektivizaci žen, proti které jsem vždycky bojovala. Je mi 66 let, odkojila jsem 4 děti. Jsme pyšná na to, že je moje tělo bylo schopné živit. Jsem žena, která téměř 40 let bojuje za naši levici, za tu dobu jsem zastávala mnoho veřejných funkcí, ve kterých jsem oddaně hájila lidská práva a hlavně práva žen. Jsem žena, která se nestydí za svoje tělo. Miluju ho a pečuji o něj,“ napsala Micherová.

Strana hledá toho, kdo zveřejnil záběry z konference

Řada mexických politiků její otevřený dopis sdílela na svém twitteru, aby Micherové vyjádřili podporu. Není zatím jasné, kdo z účastníků videokonference pořídil printscreeny a rozšířil je na internetu. Stranická kolegyně Micherové, Martha Tagleová, slíbila, že zahájí vyšetření a bude sankciovat člověka, který záběry zveřejnil.

„Jednalo se o veřejnosti nepřístupné jednání. Ze strany toho daného člověka došlo k porušení soukromí, jeho čin nemůže zůstat nepotrestán,“ slíbila Tagleová.

Platforma Zoom se stala jedním z nejvyužívanějších prostředků komunikace během pandemie koronaviru, jednaly přes ni skoro všechny světové vlády.

klimapavel ( 5. června 2020 01:21 )

FUJ !!!

Monikay ( 4. června 2020 19:34 )

to muselo ve spoludiskutujících hrknout. teď když se na ní podívají tak uvidí ten záběr

frantacizek ( 4. června 2020 18:40 )

musíme se všichni a všechno HLAVNĚ zdigitalizovat.... mi tam vypadlo v té ironii..

ivoadler ( 4. června 2020 17:49 )

Bodaj byzme aj my mali takové senátorky.

frantacizek ( 4. června 2020 16:56 )

anebo se chtěla předvést musíme se všichni zdigitalizovat

Zobrazit celou diskusi