Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Miss Moskva se dožaduje státní ochrany pro sebe a syna. Čelí výhrůžkám

Autor: Darina Jíchová - 
4. prosince 2019
18:15

Ruská exmodelka a bývalá Miss Moskva Oksana Vojevodinová (27) ze strachu o život svého syna Leona utekla z Moskvy. Bývalá královna krásy je uprostřed soudní bitvy o porozvodové vyrovnání se svým exmanželem, malajsijským sultánem Muhammadem V., Vojevodinová se rovněž snaží dokázat, že sultán je otcem jejího syna. Ruska se podle přátel stala kvůli sporu se sultánem terčem výhrůžek a požaduje policejní ochranu, uvedl deník Daily Mail.

Ruská policie v současnosti případ vyšetřuje. Blízká přítelkyně exmodelky sdělila tisku, že „Oksana a Leon Ismail jsou ve smrtelném nebezpečí“. Známá Vojevodinové vysvětlila, že jí „někdo“ doporučil, aby varovala svou přítelkyni, že je v zájmu jejího syna, aby stáhla žalobu proti sultánovi.

„Oksana by se měla zamyslet“

Vojevodinová sdělila policii, že ji skrze otce oslovila „neznámá žena“ a pozvala do jedné z moskevských restaurací. Exmodelka ale na schůzku nešla a poslala za sebe svou kamarádku, která si celé setkání nahrála na diktafon. Žena se dožadovala, aby Vojevodinová stáhla žalobu a přestala mluvit s tiskem.

Vojevodinová se pomocí soudu snaží prokázat, že sultán Muhammad je otcem jejího syna, a získat porozvodové vyrovnání. Právě pochybnosti o sultánově otcovství vedly k rozvodu páru. Vojevodinová poskytla deníku Daily Mail několik otevřených rozhovorů, ve kterých tvrdí, že Muhammad je otec jejího syna. Prohlásila dokonce, že je ochotná se synem podstoupit test otcovství.

Oksana Vojevodinová se synem Leonem. Oksana Vojevodinová se synem Leonem. | Instagram Rihany Petry

„Oksana by se měla zamyslet nad tím, co dělá. Nemá žádné právo mluvit s tiskem,“ vyhrožovala Rusce neznámá žena přes kamarádku. Ženu prý nejvíce znepokojovalo, že skandál mezi exmodelkou a asijským vládcem se řeší nejen v Rusku a Malajsii, ale také ve švýcarské Ženevě, kterou sultán často navštěvuje, a „všude jinde po světě“.

Miss Moskva je i se synem na bezpečném místě

„Oksana by si měla uvědomit, že má mnoho skrytých nepřátel, takže je v jejím zájmu, aby stáhla žalobu. Závisí na tom život jejího chlapečka. Měla by šetřit, měla by si všechno promyslet. Mnoho lidí se zajímá o osud jejího syna, je tak maličký a bez ochrany,“ vyhrožovala žena na schůzce, která trvala přes 40 minut.

„Mám informace o tom, že je v nebezpečí a situace se vyhrocuje,“ pokračovala žena. Deník Komsomolskaja Pravda a stanice RZ informovaly, že si Vojevodinová najala humanitárního právníka Ivana Melnikova.

„Během zmíněné konverzace žena několikrát zmínila, že Leon je ve smrtelném nebezpečí a paní Vojevodinová by se mohla vyhnout naplnění hrozeb, pokud by stáhla žalobu proti svému bývalému muži,“ uvedl Melnikov, zároveň se obrátil na policii, aby zahájila důkladné vyšetřování. Soud svolil a případu se ujaly bezpečnostní složky, Vojevodinová se synem byli spěšně přemístěni na „bezpečné místo“.

„Informace o jejich úkrytu nejsou přístupné veřejnosti,“ prohlásil Melnikov. „Doufáme, že jí ochranu poskytne nejen policie, ale i stát,“ doplnil. „Pro blaho mého syna jsem musela opustit Moskvu. Nevím, kdo přesně mi vyhrožuje. Vím jen to, že v Moskvě jsou tisíce restaurací a setkání s touhle ženou proběhlo v podniku, který je ve stejné budově jako právní kancelář mého exmanžela,“ řekla Vojevodinová deníku Komsomolskaja Pravda.

„Všechno má svou cenu kromě zdraví, dětí, rodičů a svobody. I čest se dá koupit, stačí zaplatit správnému člověku nebo tisku,“ napsala na svém instagramu. „Královský palác se odmítá k takovým nepodloženým lžím vyjádřit,“ vzkázal zdroj blízký sultánovi Muhammadovi.

Krach pohádkového manželství

Manželství Miss Moskvy a sultána nevydrželo ani rok. Pár se seznámil v roce 2017, kdy byl Muhammad současně i malajsijským králem. Brali se v roce 2018, nejdříve tajně v červnu při muslimském obřadu, podruhé při opulentní svatbě v listopadu v Moskvě. Právě snímky z tohoto obřadu vnesly první neshody mezi manžele.

Muhammad po své mladé nevěstě vyžadoval diskrétnost, ona jeho přání nerespektovala, a proto ji sultán hned v prosinci, kdy už byla ve čtvrtém měsíci těhotenství, opustil. Vojevodinová zůstala v Moskvě, sultán se vrátil domů.

Kontroverzní Malajsie jeho sňatek neustála, ostatním sultánům vadila nejvíc účast Rusky v reality show, kdy byla přistižena při sexu v přímém přenosu. V lednu kvůli ní musel sultán abdikovat a nakonec došlo i k rozvodu, který letos v létě v Singapuru vyřídili sultánovi právníci.

Soudní bitva o syna

Od té doby se exmanželé přou o syna. Vojevodinové jde o to, aby Muhammad uznal, že dítě je jeho a poskytl jí porozvodové vyrovnání. Řekla si o sídlo v Londýně, luxusní byt v Moskvě nebo 694 tisíc korun jako měsíční výživné. Sultán jí nabídl 8 milionů korun s tím, že dítě vychová jako muslima. Jako podmínky stanovil, že ani jeden ho nikdy nekontaktují. Muhammad se zařekl, že nikdy „napůl ruské dítě neuzná jako své“. Vojevodinová po tomhle nabídku odmítla.

ellka ( 4. prosince 2019 19:20 )

Smutne ak zeny nehladaju manzela, ale sponzora.

Zobrazit celou diskusi