Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Miss Moskva promluvila o krachu vztahu se sultánem. „Probuď se, máš syna,“ vzkazuje exmanželovi

Autor: Darina Jíchová - 
27. září 2019
17:59

Bývalá Miss Moskva a exmanželka malajsijského sultána Muhammada V. Oksana Vojevodinová (27) promluvila o krachu pohádkového manželství s někdejším králem Malajsie, který se kvůli ní musel vzdát trůnu. Vojevodinová se reportérům deníku Daily Mail svěřila s tím, že o svém rozvodu se sultánem se dočetla na internetu. Tak se také dozvěděla, že její manžel pochybuje o tom, že syn, kterého mu porodila, je jeho, Vojevodinová se chystá sultánovo otcovství potvrdit testem DNA.

Ruská exmodelka a hvězda reality show se za malajsijského sultána, který je znám také pod civilním jménem Faris, provdala loni v listopadu. V lednu tohoto roku musel pod nátlakem ostatních sultánů abdikovat. Manželství Vojevodinové a Muhammada však skončilo ještě předtím, sultán prý od své ženy odešel už v prosinci, vypověděla někdejší Miss Moskva. Vojevodinová byla v té době ve čtvrtém měsíci těhotenství.

Oksana Vojevodinová na návštěvě Prahy. Oksana Vojevodinová na návštěvě Prahy. | fb

Manželé od té doby nejsou v kontaktu. Vojevodinová vůbec poprvé promluvila s tiskem o krachu jejich vztahu. Z jejích příspěvků nevyplývalo, že jejich manželství skončilo tak rychle. Svůj profil Vojevodinová zaplňuje zamilovanými snímky se sultánem z doby svého těhotenství. Sultán Muhammad o potomkovi dlouho snil, pár dokonce navštěvoval reprodukční kliniku v Německu.

„Syn jako by svému otci z oka vypadl.“

Jedním z důvodů rozvodu, který proběhl v červenci, ale byla sultánova pochybnost o otcovství dítěte. „Syn jako by svému otci z oka vypadl,“ pochlubila se Vojevodinová deníku Daily Mail. Exmodelka je rovněž svolná k testu DNA, aby prokázala, že její Leon je skutečně sultánovým synem. „Farisi, probuď se! Máš syna, jsi otec,“ obrátila se prostřednictvím tisku na svého manžela.

„Jsi z královské rodiny a nehledě na to, co se stalo s námi, chci, aby syn měl oba rodiče. Mysli na našeho syna,“ uvedla Vojevodinová. Zavzpomínala rovněž na obě svatby. Kvůli sultánovi konvertovala k islámu a přijala muslimské jméno Rihanna. Pár byl jako první sezdán při islámském obřadu v Malajsii loni v červnu, druhá mnohem okázalejší svatba proběhla v Moskvě loni v listopadu. „Byla to jako pohádka, o které sní každá dívka. Manžel se rozhodl mi splnit sen,“ vzpomíná na moskevskou svatbu.

Opulentní svatba Oksany Vojevodinové a malajsijského sultána Muhammada V. v Moskvě 2018. Opulentní svatba Oksany Vojevodinové a malajsijského sultána Muhammada V. v Moskvě 2018. | Instagram Rihanny Oksany Petry

Veřejnost se o sňatku dozvěděla až po druhém obřadu, pár týdnů nato, ale sultán svou nevěstu opustil. „V prosinci odešel a už se nevrátil,“ přiznala Vojevodinová. „O rozvodu jsem se dočetla z internetu, nikdo mi nic neřekl. Nevím, co se přesně stalo, protože se všechno zdálo v pohodě. Čekali jsme naše první dítě,“ pokračovala Ruska.

Vojevodinová: Nevím, co se stalo

„Stále tomu nerozumím, neznám pravý důvod, proč to udělal,“ doplnila Vojevodinová. Svatba sultána a tehdy ještě krále Muhammada s Ruskou, která si v reality show užívala sex v přímém přenosu, konzervativní Malajsii šokovala, sultánovy známé zarazil i velký věkový rozdíl. „Jeho biologický věk a skutečný věk jsou totálně rozdílné. Faris má mladou duši,“ vysvětlila Vojevodinová, pár dělí 23 let.

„Dlouho se o mě překrásně staral,“ sdělila reportérům Daily Mailu, Vojevodinová odmítá, že by byla důvodem, proč se sultán musel vzdát trůnu. „To je věc politiky a já stojím zcela mimo ni,“ prohlásila exmodelka.

Zpráva o rozvodu pro ni byla zarážející, jejich sňatek byl navíc ukončen podle islámského práva šaría, sultán jen třikrát zopakoval slovo „talák“. Jeho právník pak prohlásil, že Muhammad nemá „žádné důkazy o tom, že je biologickým otcem dítěte“ Vojevodinové.

Na živobytí si prý vydělává sama

„Nikomu nemusím nic dokazovat, Leon je jeho, narodil se do legálního manželství. Byl plánovaným a vytouženým dítětem,“ reagovala Vojevodinová. „Vypadá přesně jako jeho otec, v obličeji má asijské rysy. Moc ho miluju a jsem na něj pyšná. Velmi rychle roste, dělá mi radost a každý den mi dodává energii,“ pochlubila se Ruska. „Přeju si, aby ho mohl vidět jeho otec.“

„O test otcovství mě zatím nikdo nepožádal, ale jsem ochotná ho podstoupit, pokud bude třeba,“ přislíbila. Fotky dítěte sdílí jen zřídka a většinou synovi maskuje obličej. Neuvěřitelné je, že Vojevodinová stále odmítá přijmout, že je rozvedená. „Nikdy mi nezavolal, nikdo mi nic neposlal, nemám žádné dokumenty a v mé přítomnosti nikdo talák neřekl,“ vysvětlila svůj postoj.

Sultán prý měl za ženu Češku

Vojevodinová se synem žije v pronajatém bytě v Moskvě, k dispozici má luxusní auto, které od sultána dostala jako svatební dar. Pracuje, aby byla schopná uživit sebe i syna. „Sama vychovávám syna a sama se starám o naši finanční situaci. Pracuju na mezinárodním trhu, se synem mi pomáhá rodina,“ řekla Vojevodinová.

„Plánuju spustit vlastní kanál na YouTube, kde chci lidem ukázat, jak vychovávám svého syna. Budu také odpovídat na mnoho otázek,“ prohlásila Vojevodinová. Už jednou na svém instagramu odhalila „sultánova bolestná tajemství“. Napsala, že Muhammada ženy jen zneužívaly kvůli jeho penězům a zmínila také jeho druhou ženu – záhadnou Česku, která se za Muhammada měla provdat podvodem, nebyla totiž ještě rozvedená.

Žádné jiné informace o Muhammadově druhé manželce kromě tvrzení Vojevodinové neexistují. Podle oficiálních údajů byl sultán ženatý jen dvakrát, poprvé s malajsijskou princeznou a podruhé právě s ruskou exmodelkou.

Zobrazit celou diskusi