Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Dusno u rozvodu Miss Moskva se sultánem: „Odešla od něj sama,“ tvrdí právníci mocnáře

Autor: Darina Jíchová - 
10. října 2019
20:25

Právníci ze singapurské advokátní společnosti Eversheds Harry Elias promluvili o rozvodu malajsijkého sultána Muhammada V. a bývalé Miss Moskva, exmodelky a hvězdy reality show Oksany Vojevodinové (27). Právníci, kteří sultána zastupovali, vyvrátili, že by opustil těhotnou Rusku. Vysvětlili i to, jak je to s finančním vyrovnáním mezi manželi, uvedl web Business Insider.

Vojevodinová na konci září poskytla listu Daily Mail exkluzivní rozsáhlý rozhovor o konci svého manželství. Mluvila o tom, jak ji sultán měsíc po okázalé svatbě v Moskvě opustil, když byla ve čtvrtém měsíci těhotenství. Postěžovala si, jak si sama vydělává na živobytí, její přátelé zase tisku sdělili, že jí sultán nepřispívá na výchovu syna.

Ruska se pak svěřila s tím, že musela prodat zásnubní prsten, aby mohla zaplatit za léčbu na švýcarské klinice, kde se starali, aby nepotratila.

Sultánovi právníci s její verzí však nesouhlasí. „Neopustil ji, Rihana, původním jménem Oksana Vojevodinová, odešla sama a dobrovolně se vrátila do Ruska,“ nechali se slyšet advokáti z firmy Eversheds Harry Elias. Neupřesnili však, co se mezi Vojevodinovou a sultánem stalo. Doplnili také, že jí dal „velký finanční obnos“, který měl pokrýt její výdaje na živobytí i na léčbu.

Ruska Oksana Vojevodinová se sultánem Muhammadem, na snímku je zobrazen milionový zásnubní prsten. Ruska Oksana Vojevodinová se sultánem Muhammadem, na snímku je zobrazen milionový zásnubní prsten. | Instagram Rihanny Oksany Petry

Právníci: Od sultána dostala štědrou sumu

„Jediné, co požadoval od ní, byla diskrétnost,“ zdůraznili právníci. Dodali také, že Vojevodinová od sultána obdržela řadu darů, kromě zásnubního prstenu v hodnotě přes dva miliony korun to byl luxusní vůz Porsche a nespočet šperků od Cartiera. Když mu Ruska oznámila, že je těhotná, dal jí 470 tisíc korun.

V reakci na interview malajsijský královský palác informoval o tom, že Vojevodinová požaduje přemrštěné rozvodové vyrovnání, včetně nemovitostí v Londýně a v Moskvě a výživného v měsíční výši 700 tisíc korun.

Vojevodinová a sultán, který je mezi přáteli znám jako Faris, se seznámili v roce 2017 na akci, kterou pořádal klenotník Jacob Arabo, Vojevodinová mu dělala modelku. Faris se Rusce představil jako malajsijský král, funkci zastával až do letošního ledna, kdy jako vůbec první malajsijský vládce abdikoval. Exmodelka si myslela, že si dělá srandu a sama mu řekla, že je „královna Moskvy“. Odkazovala na titul Miss Moskva, který získala v roce 2015.

Pohádky skončila záhy po svatbě

Dali se dohromady a Vojevodinová kvůli sultánovi konvertovala k islámu a přijala muslimské jméno Rihana. Brali se rok po seznámení, první svatba se konala v červnu, šlo o utajený islámský obřad. Podruhé sňatek uzavřeli loni v listopadu, tentokrát v Moskvě. Podle zdroje blízkého sultánovi to víc než svatbu připomínalo estrádu.

Snímky z obřadu a večírku se následně objevily v tisku. To Farise mělo pobouřit a vést k rozpadu manželství. Sultán podezříval svou nevěstu, že fotky s novináři sdílela ona.

Od prosince pár žije odděleně. V lednu se Faris vzdal trůnu, učinil tak na nátlak ostatních sultánů, které pobouřila účast Vojevodinové v reality show v roce 2013, kdy ji kamery zachytily při sexu s další účastníkem pořadu. Rozvod následoval v červnu pár týdnů po narození syna Vojevodinové, sultánovi právníci uvedli, že Faris pochybuje o tom, že je dítě jeho, sultán prý malého Leona vydědil.

Podle Vojevodinové se sultán před ní oženil s Češkou

Rozvodové řízení bylo ukončeno v červenci, Vojevodinová rozpad manželství odmítá. Tvrdí, že o ničem nevěděla a nebyla o ničem informována. Nicméně Farisovi právníci prohlásili, že kontaktovali jejího právníka, se kterým vše řešili.

Kromě pochybnosti o otcovství sultánovi vadí pozornost médií, ve které si naopak Vojevodinová libuje. Ta zájem novinářů vzbudila i tím, že na svém instagramu „prozradila“ sultánovo tajemství. Uvedla, že si Faris v roce 2015 vzal Češku, záhadná žena podle ní byla podvodnice, která se za sultána provdala pro peníze, navíc ho oklamala, protože nebyla oficiálně rozvedená.

cotoje ( 12. října 2019 02:49 )

Nechápu ji proč se nechovala podle jeho pravidel a nechápu ho že potřeboval jasné khur wy sko to se dalo čekat

Zobrazit celou diskusi