Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Miss Moskva přiznala trápení v těhotenství. Strach o syna ji stál zásnubní prsten

Autor: Darina Jíchová - 
8. října 2019
21:30

Bývalá Miss Moskva, exmodelka a hvězda realitní show Oksana Vojevodinová (27) odhalila další bolestná tajemství ze svého manželství s malajsijským sultánem Muhammadem V., mezi přáteli známým jako Faris. Pár se bral loni v listopadu, po pohádkové svatbě ale přišel rychlý rozchod. Sultán a tehdy ještě král Malajsie svou těhotnou manželku opustil už v prosinci. Vojevodinová byla v té době ve čtvrtém měsíci těhotenství, exmodelka se svěřila, že musela prodat unikátní zásnubní prsten, aby měla na lékaře, uvedl deník Daily Mail.

Vojevodinová přiznala, že se dostala do dluhů kvůli hospitalizaci na švýcarské gynekologické klinice. Její těhotenství bylo rizikové, exmodelka sdělila novinářům Daily Mailu, že se bála, že potratí. Musela prodat svůj zásnubní prsten od klenotníka Jacoba Araba v hodnotě 5,8 milionů korun, aby zaplatila za poskytnutou lékařskou péči.

Ke krachu manželství vedla sultánem nechtěná publicita

Ruska se s malajsijským sultánem seznámila v roce 2017, o rok později se brali. První, utajovaná, svatba proběhla loni v červnu podle islámských tradic. Další obřad se konal v listopadu 2018 v Moskvě, spíš než svatbu připomínal opulentní večírek plný vystoupení.

Snímky z moskevského obřadu se dostaly do tisku, to podle všeho vedlo k rozpadu manželství. Sultán po své mladé nevěstě požadoval, aby byla diskrétní, nechal se slyšet zdroj blízký sultánovi. „Faris zuřil, když viděl fotky v novinách,“ prohlásil zdroj.

Sultán krátce po svatbě opustil těhotnou Vojevodinovou a vrátil se domů, měsíc nato, v lednu 2019, jako vůbec první malajsijský král abdikoval. Podle všeho se trůnu vzdal na nátlak dalších malajsijských sultánů, kteří s výběrem jeho nové manželky nebyli spokojeni. Příčila se jim hlavně její televizní kariéra, Ruska byla v reality show přistižena při sexu se spoluúčastníkem pořadu v přímém přenosu.

Takhle si Vojevodina užívala v reality show. Takhle si Vojevodina užívala v reality show. | Profimedia.cz

Přátelé exmodelky: Na syna nedal ani korunu

„Za Oksaninu léčbu nezaplatil ani korunu, na syna nedává žádné peníze,“ komentoval pro ruský deník Komsomolskaja pravda jeden ze známých Vojevodinové. Ruska Daily Mailu potvrdila, že se dostala do finanční tísně a musela zastavit svůj prsten, podobným a stejně drahým šperkem se může pochlubit například Victoria Beckhamová.

„Prsten jsem musela prodat krátce před porodem, neřeknu vám za kolik. Byla to ale třetina jeho původní ceny,“ uvedla Vojevodinová. „Peníze šly na moji léčbu ve Švýcarsku, kde jsem byla hospitalizovaná ve strachu, že přijdu o syna,“ vysvětlila Ruska. Nejdříve si peníze půjčila, pak musela splácet dluhy.

„Opustil ji a ona zůstala bez prostředků. Ona i dítě byly v ohrožení života, musela se vzdát prstenu,“ doplnil jeden z jejích známých. O své finanční situaci Vojevodinová promluvila poté, co z ní malajsijský královský palác udělal v tisku „zlatokopku“. Jeden ze zdrojů odhalil, že si Vojevodinová řekla o tučné rozvodové vyrovnání včetně domu v Londýně v hodnotě 231 milionů korun, bytu v Moskvě za 34 milionů korun a výživného 700 tisíc za měsíc.

Sultán Rusce tučné výživné platit nechce

„Kdo si myslí, že jsem? Bill Gates,“ reagoval podle zdroje sultán na požadavky Vojevodinové. Exmodelka dlouho popírala, že k rozvodu došlo, konec manželství stále odmítá. Tvrdí, že nebyla o ničem informována. Sultán měl letos v červnu třikrát zopakovat slovo „talák“, což podle islámského práva šaría k rozvodu stačí. Zbytek za něj vyřešili v červenci u singapurského soudu právníci. Hlavním důvodem rozpadu manželství byla pochyba o tom, že sultán není otcem syna Vojevodinové.

Podle přátel Vojevodinové její požadavky přemrštěné nebyly. „Ani by to nezaznamenal. Když slavila 25. narozeniny, udělal jí obrovskou party na Ibize, slavilo se na jeho milionové jachtě i v nightclubech,“ vypověděli přátelé exmodelky. Odhaduje se, že sultán vlastní nemovitosti a pozemky v desítkách zemí světa, má přes 90 luxusních aut a existují důkazy o tom, že ročně utratí až 1,4 miliardy korun.

Kdo předal tisku fotky ze svatby?

Známí Vojevodinové rovněž odmítají, že by malý Leon byl synem jejího „blízkého přítele“ Leonida Zasuchina, jak uvádějí malajsijské zdroje. Rusové vysvětlili, že jméno Leon chlapec dostal po sultánově kamarádovi, druhé jméno Ismail pak po jeho otci, který minulý měsíc zemřel.

„Oksana žije v pronajatém bytě v Moskvě, na který si vydělává. Exkrál jí žádné bydlení nepořídil,“ citují v Komsomolské Pravdě jednoho kamaráda Vojevodinové, ten současně vyvrací, že by to byli její blízcí, kdo tisku loni na podzim poskytl fotky ze svatby. Manželé prý dostali omluvný dopis od hosta ze ženichovy strany Madomedsultána Alijeva, který fotky sdílel na internetu. Královský palác trvá na tom, že snímky novinářům poskytla Vojevodinová.

Zobrazit celou diskusi