Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Spor sultána a Miss Moskva o syna: „Chci s tebou malé králíčky,“ sliboval jí před svědky?

Autor: Darina Jíchová - 
11. listopadu 2019
21:46

Svatba a následný rozvod Miss Moskvy Oksany Vojevodinové a malajsijského sultána Muhammada V., mezi přáteli známého pod civilním jménem Faris, už rok plní stránky světového tisku. Právě v listopadu by pár oslavil první výročí, místo toho se dohadují o tom, kdo je otcem pětiměsíčního Leona, o kterém Ruska tvrdí, že je sultánův. Zatímco Muhammad V. situaci moc nekomentuje, Vojevodinová a její přátelé zaplňují sociální sítě různými příspěvky - naposledy se objevilo video z opulentní moskevské svatby. Snímky popírají tvrzení královského paláce, že byl obřad pro sultána nepříjemný, Muhammad na záběrech před 120 hosty prohlašuje, že exmodelka je „jeho králíček“ a další „králíčky by s ní chtěl mít“, píše Daily Mail.

Byla to právě okázalá svatba v Moskvě, která v loňském roce podle zdrojů z malajsijského královského paláce ukončila vztah sultána, tehdy ještě krále, a missky. Vojevodinová prý manželovi tvrdila, že jejich druhá svatba - pár se poprvé vzal v červnu 2018 při tajném muslimském obřadu - bude malá. Událost se ale změnila ve večírek plný estrádních vystoupení.

Muhammad s tím podle zdroje z královského paláce nesouhlasil a taková okázalost mu byla nepříjemná. Vojevodinová se ho snažila „uchlácholit“ tím, že bude diskrétní, ani to však nedodržela a sultán ji viní z toho, že fotografie ze svatby poskytla tisku. Právě to je prý  důvod, proč svou mladou a v té době těhotnou nevěstu opustil a vrátil se do Malajsie, zatímco ona zůstala v Rusku.

Kontroverzní země nepřijala Rusku, Malajsijcům vadila hlavně její účast v reality show, kde ji kamery nachytaly při sexu v přímém přenosu. Sultán kvůli ní letos v lednu musel abdikovat a nakonec se s ní v červnu rozvedl. Podle muslimského zvyku jen třikrát zopakoval slovo „talák“, zbytek za něj během července dořešili právníci v Singapuru. Sultánovi advokáti zpochybnili otcovství malého Leona, kterého Vojevodinová porodila v květnu.

Video z moskevské svatby Miss Moskvy a sultána:

Ruska dlouho rozpad manželství popírala a dodnes odmítá rozvod přijmout - tvrdí, že je navždy spojuje syn. Vojevodinová si zřídila instagramový profil, kde sdílí snímky ze vztahu se sultánem, což je další věc, která podle zdroje Muhammadovi velmi vadí. Královský palác vydal nespočet prohlášení, ve kterém se ke krátkému manželství sultán vyjádřil. Označil ho za chybu a omluvil se za něj.

Sultán se na dítě těšil?

Vždy jako začátek krachu vztahu uvádí nákladnou svatbu a to, jak nepříjemný zážitek to pro sultána byl. Video z obřadu a oslavy ale vypovídá o opaku. Muhammad se na záběrech usmívá a vypadá velmi šťastně a uvolněně.

„Drahý Farisi, budu ti hodnou ženou, dobrou matkou našich dětí, budu tě milovat v časech dobrý a zlých,“ slibovala při obřadu sultánovi. Spokojeně tvářící se vladař se na nevěstu na videu usmívá. „Děkuju ti, ty můj králíčku,“ řekl Vojevodinové před 120 hosty, před svědky se nechal dokonce slyšet, že chce s Vojevodinovou „spoustu malých králíčků“.

Přes sliby věčné lásky ale manželství vydrželo jen do prosince, rok po svatbě zuří bitva o porozvodové vyrovnání. Vojevodinová požaduje sídlo v Londýně, luxusní byt v Moskvě nebo 694 tisíc korun jako měsíční výživné. Sultán na to odmítá přistoupit, nabídl jí „rozumnou a štědrou sumu“ výměnou za diskrétnost. Vojevodinová místo toho poskytla exkluzivní rozhovor listu Daily Mail.

Reportéři měli možnost nahlédnout do konverzace manželů, sultán byl z těhotenství Vojevodinové nadšený. Nyní popírá, že dítě je jeho. „Jeho otcem by mohl být jakýkoliv Asiat,“ vyjádřil se o asijských rysech malého Leona. „Jako by otci z oka vypadl,“ prohlásila Vojevodinová, ta zároveň tvrdí, že je ochotná podstoupit test otcovství.

Boj o otcovství dítěte

Minulý týden sultán navrhl, že dítěti zřídí fond, pokud ho Vojevodinová vychová jako sunnitského muslima a slíbí, že ho ani jeden už nikdy nebudou kontaktovat. Na účet malému Leonovi chtěl připsat přes 5,8 milionu korun. Vojevodinová se nicméně obrátila na ruský soud, chce dokázat, že její syn je sultánovo, a chce, aby Muhammad uznal své otcovství.

Vojevodinová na instagramu odtajnila i bolestný zážitek ze sultánovy minulosti, tvrdí, že není sultánovou druhou ženou, ale už třetí. Podruhé se měl Muhammad ženit v roce 2015, jeho záhadnou malželkou měla být nějaká Češka. Žena ho ale podvedla a provdala se za něj bez toho, aby byla rozvedená. Žádné jiné informace o sultánově české manželce ale neexistují.

illyria ( 12. listopadu 2019 09:44 )

Chudáček trpěl na své vlastní svatbě... A byl překvapen jak je velká.... Kdo jí platil, že by ona? .D jo a "Kontroverzní země nepřijala" tam mělo být konzervativní země nepřijala... Ach Blesku Blesku....

Zobrazit celou diskusi