Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Rozchod s „prvním frajerem“? Čaputová přijede na návštěvu do Prahy sama

Autor: Darina Jíchová - 
18. června 2019
11:45

První slovenská prezidentka Zuzana Čaputová (45) se chystá na svou první zahraniční cestu, už tento týden dorazí do Česka. Přijede bez partnera, textaře a fotografa Petera Konečného (43), Čaputová sice uspěla v prezidentských volbách, vztah jí ale nevydržel ani rok a slovenský tisk informuje o jejím blížícím se rozchodu s Konečným. Sama prezidentka přiznala, že jako pár „procházejí těžkým obdobím“, uvedl server Pluska.sk.

„Pan Konečný nebude prezidentku doprovázet na jejích zahraničních cestách,“ ukončila tisková mluvčí prezidentské kanceláře Martina Goffová spekulace o tom, zda Konečný s Čaputovou přijede do Prahy. „Na zahraniční cesty si prezidentka bude brát pouze odborný tým svých politických poradců, zástupce ministerstva zahraničí, zaměstnance zahraničního oddělení prezidentské kanceláře a další pracovníky prezidentské kanceláře,“ vysvětlila Goffová.

„První frajer“ zřejmě neustál povolební kolotoč

Nepřítomnost Konečného ale může znamenat, že jejich vztah se chýlí ke konci a že textař neustál povolební kolotoč. Pohledná blondýnka během své inaugurace ujistila Slováky, že jim „nepřišla vládnout, ale sloužit“. Slíbila jim svůj rozum i srdce. Inaugurace i následného plesu se v sobotu 15. června účastnil i Konečný, po boku nastupující prezidentky se ale neobjevoval. Držel se v ústraní, na mši seděl v lavici za Čaputovou a na plese ji nechal, ať se věnuje ostatním hostům.

Konečný si zřejmě takhle život po boku prezidentky nepředstavoval, odhodlaná právnička a občanská aktivistka ho pravděpodobně odsunula na druhou kolej. Život Čaputové se od základů změnil a pár si podle zdroje pomalu přestává rozumět. Konečný po celou dobu kampaně stál hrdě po jejím boku, a dokonce s úsměvem přijal i tričko s nápisem „První frajer Slovenské republiky“, debaty o tom, jak ho budou oslovovat, ho bavily. Situace se ale změnila.

Čaputová přiznala vztahovou krizi

„Procházíme těžkým obdobím a vyrovnáváme se se situací, ve které jsme se ocitli. Věřím, že u vás najdeme porozumění, nejsme první ani poslední vztah, který si prochází náročným obdobím,“ připustila před několika týdny Čaputová, krach vztahu zažila i s manželem, architektem Ivanem Čaputou, se kterým má dvě dcery. Pár se rozvedl v roce 2018.

Během voleb stál Konečný po boku Čaputové, byl s ní i volit. Během voleb stál Konečný po boku Čaputové, byl s ní i volit. | Reuters

O napětí mezi prezidentkou a Konečným svědčí také jeho chování během inaugurace. Cestou z bratislavské Reduty, kde Čaputová složila prezidentskou přísahu, nekráčel vedle ní, ale pár kroků za ní. Nepřisedl si k ní ani při mši. „Na banketu se obcházeli, ale to je asi přirozené, když se Zuzana musela osobně věnovat všem hostům a neměli na sebe čas,“ řekl Plusce.sk zdroj.

Zeman se na Slovenku těší

„Paní prezidentka nebude komentovat svoje soukromí,“ vyjádřil se k domněnkám tisku její komunikační tým. Sdílný nebyl ani Konečný. „Nebudu nic komentovat,“ prohlásil umělec. Zda je pár pořád spolu, zatím zůstává záhadou. Faktem je to, že Konečný s ní do Česka ani na žádnou jinou zahraniční cestu nepojede.

V Praze čeká Čaputovou nabitý program, který odtajnil mluvčí prezidenta Miloše Zemana (74) Jiří Ovčáček. „Pan prezident se na paní prezidentku velice těší. Ve čtvrtek 20. června v 10:30 bude paní prezidentka přivítaná s vojenskými poctami na prvním nádvoří Hradu. Následovat bude představení členů národních delegací, předání darů, soukromé jednání hlav států, jednání delegací, tisková konference a slavnostní státní oběd uspořádaný na počest paní prezidentky v Hudebním salonu Hradu,“ uvedl Ovčáček.

První útok přišel kvůli šatům

Čaputová není v úřadu ani týden a už si vysloužila první kritiku. Terčem není její politika, ale její inaugurační šaty, které se nelíbily řadě stylistů, kritizoval je i český odborník na etiketu Ladislav Špaček. Slovenská novinářka Zuzana Kovačič Hanzelová ve svém sloupku připomněla důležitý fakt, že Čaputová není modelka, ale prezidentka.

Zdůraznila, že Čaputová rozhodně nekandidovala, aby ukázala, že má na Slovensku nejkrásnější nohy, ale aby jmenovala vládu, soudce a profesory. „Primitivní komentáře,“ napsala Hanzelová, domnívá se, že si tisk bude ještě několik měsíců zvykat, že hlavou Slovenska je žena. Potrvá prý, než se přestane psát o jejích šatech a botách a pozornost se obrátí na její rozhodnutí.

Sama Čaputová během své kampaně prohlásila, že její největší slabinou je její pohlaví. Její slova se naplnila, na rozdíl od svého předchůdce Andreje Kisky i dalších slovenských politiků je pod drobnohledem kvůli nedostatkům svojí postavy. Nikdo se ani slovem nezmínil o Kiskově pleši, rostoucím břichu Andreje Danka nebo přibývajících vráskách Bély Bugára.

Video  Poštovní známka se slovenskou prezidentkou se tiskla v Česku.  - TV Markíza
Video se připravuje ...

 

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

remcal ( 19. června 2019 11:26 )

Jemu zase vycházejí bláboly v Blesku.

PPP150W ( 19. června 2019 11:23 )

Jen vám to ne a ne vyjít, co? K vzteku...

borjar ( 18. června 2019 20:17 )

Jáger je volný . Je již opotřebováný, ale má koule . 😴💤

jm51 ( 18. června 2019 15:04 )

Co kritizujete kreteni...? A taurus, ty jsi obyčejný ***

kinki ( 18. června 2019 15:01 )

liska.....zavisť vie byt riadna svina, vsak???

Zobrazit celou diskusi