Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Rus začal střílet do spolužáků, pak se zabil. Děti skákaly v panice z oken

Autor: ČTK, ivm - 
10. května 2018
11:30

Sedmnáctiletý student sibiřské dopravní fakulty Ilja Ivanistov vpadl ve čtvrtek s puškou v ruce do třídy. Postřelil zde spolužáka a spáchal sebevraždu. Oznámila to agentura Interfax. Při incidentu se vážně zranili další dva studenti, kteří v panice vyskočili z okna.

Střelbu ohlásila škola ve městě Barabinsk, které leží na jihu Sibiře asi 300 kilometrů západně od Novosibirsku. Střelec spolužáka zasáhl do ramene, zraněný je v nemocnici v péči lékařů. Dva další studenti byli hospitalizováni se zlomeninami končetin, které si způsobili výskokem z okna. 

Podle svědků při příchodu do učebny zvolal „Heil Hitler“ a  „všechny vás nenávidím“. Poté osočil své spolužáky, že si z něj vždy dělali legraci, tak prý bylo načase udělat s tím přítrž.

„Přišel do třídy, začal křičet a postřelil prvního člověka, kterého viděl,“ řekla očitá svědkyně. Na místě prý nebyl nikdo, kdo by ho zastavil. Studenti začali po střelbě zběsile pobíhat, dva z nich dokonce vyskočili z okna.

Spolužáci střelce řekli, že Ilja nebyl problémový člověk. „Byl klidný, mírumilovný člověk, nenechával na sobě znát emoce,“ uvedl jeden z kamarádů.

O motivech střelby ruská média neinformují. Střelec údajně pušku donesl do školy rozebranou a uloženou v batohu, v chodbě pak zbraň složil a vtrhl do třídy. Po útoku na spolužáka se na chodbu vrátil a zastřelil se.

agfor ( 10. května 2018 12:42 )

Na co se vymluví v Rusku ? Taky na Batmana, Supermana či Kapitána Ameriku, nebo jiné filmové slátaniny ?

Zobrazit celou diskusi