Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Valentýnský střelec z Floridy se vzdal hodinu po masakru: Kamera vše zachytila!

Autor: dce - 
15. února 2018
10:27

Místo klidného dne ve škole si studenti floridské střední školy v Parklandu prožili doslova peklo. Jejich spolužák – Nikolas Cruz – zabil 17 lidí a minimálně dalších 50 zranil. Unikátní video ukazuje moment, kdy ho policisté zatýkají pod pohrůžkou střelby.

Je mu teprve devatenáct let, ale už má na svědomí 17 lidských životů. Na svou střední školu v jižní části Floridy vtrhl Nikolas Cruz ve středu na Valentýna s minimálně jednou automatickou puškou AR-15, množstvím zásobníků a několika dýmovnicemi. Na obličeji měl podle šerifa plynovou masku.

Video  Zhrzený student vraždil bývalé spolužáky. 17 obětí při střelbě na Floridě  - Reuters, Matěj Šrám, David Vaníček
Video se připravuje ...

Podle některých studentů se před střelbou rozezněl požární poplach, je možné, že ho spustil Cruz, aby studenty vylákal na chodby. Později dokonce někteří studenti přiznali, že když slyšeli střelbu, bylo jim jasné, kdo za tím stojí...

Cruz byl totiž podle spolužáků, ale i sociálních sítí značně narušený jedinec, který miloval zbraně a zabíjení malých zvířat. I jeho učitelé byli v minulosti varováni, jak se kolem Cruze mají chovat. „Nesměl do prostor školy s batohem na zádech. Loni s ním byly problém – vyhrožoval studentům a myslím, že byl ze školy vykázán,“ prozradil učitel Jim Gard.

Unikátní video zachycuje Cruzovo zatčení přibližně hodinu po masakru. Cruz na něm leží na trávníku s rukama za zády a vzdává se policistům. Jeden z nich na Cruze míří pistolí, druhý mu nasazuje pouta. Zatýkání proběhlo podle policistů bez incidentu.

Další záběry ukazují policisty, jak Cruze nakládají do auta a odváží do nemocnice. Na jiném videu je vidět útočník v nemocniční košili, jak ho policisté vedou na služebnu.

Zatím nebyla vznesena žádná oficiální obvinění, nicméně stát Florida má v zákonech zavedený trest smrti, který vykonává smrtící injekci. V současné době na něj zde čeká 348 odsouzených. Loni zde byli popravení tři vězni.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

jasnovidec01 ( 15. února 2018 12:46 )

V pálit mu kulku do hlavy ,jako že ohrožoval policajty ,žádné vězení sajrajtovi

Zobrazit celou diskusi