Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 22°C

Zavalené lavinou hledají v Itálii i uprchlíci. Pomáhají dobrovolně

Autor: ČTK, val - 
21. ledna 2017
21:08

Do záchranné akce v troskách hotelu, který v Itálii zavalila lavina, se v sobotu zapojila i skupina uprchlíků z Afriky. Žadatelé o azyl ze Senegalu a Guineje již dva roky dobrovolně pomáhají Červenému kříži při tvorbě logistického zázemí, uvedla mluvčí italského Červeného kříže Enza D'Alessandroová.

„Zeptali se, zda by nemohli podat pomocnou ruku,“ řekla D'Alessandroová s tím, že pomáhali při stavbě stanu pro záchranné týmy, kde mohou jejich členové odpočívat a zotavovat se. Afričtí mladíci budou také pomáhat s vařením a kde se dá.

Podle 20letého Barryho Misbaoua je situace pro ně obtížná. „Nejsme zvyklí na takovou zimu, ale to je život. Musíme dělat to, co je v našich silách, protože je dobré pomáhat lidem, zvláště obětem,“ řekl agentuře AFP.

Záchranáři vytáhli ze zavaleného hotelu v Itálii další čtyři živé lidi. Záchranáři vytáhli ze zavaleného hotelu v Itálii další čtyři živé lidi. | ČTK, EPA, REUTERS

V Itálii jsou statisíce lidí, kteří tam v posledních letech dorazili z Afriky, vesměs ve snaze nalézt lepší živobytí než ve vlasti. Mnozí také uprchli před útlakem ve svých původních zemích.

nezadat1 ( 21. ledna 2017 21:47 )

To je jak u nás při potopě cigáni,jen hledali co se dá ukrást.

Zobrazit celou diskusi