Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Pomáhejte s námi... Společně uděláme Vánoční zázrak Blesku

Autor: David Turek - 
1. prosince 2023
05:00

Už v neděli začíná advent. Čas, kdy se těšíme na Vánoce, společné chvíle radosti u stromečku a rodinnou pohodu. Bohužel, každý nemá takové štěstí a mnozí denně prosí o zázrak, aby mohli přinést svým blízkým aspoň kousek štěstí. Proto je tu Vánoční zázrak Blesku: 6 příběhů, 6 rodin, které potřebují naši společnou pomoc...

O projektu

Nový projekt Blesku Vánoční zázrak si dal za cíl vybrat peníze a pomoci tím konkrétním rodinám, které to potřebují. Starají se například o vážně nemocné děti, o své blízké... A finančně vše zvládat samy nedokážou. Vybraly si proto vždy jednu konkrétní věc či službu, která by jim jejich boj s osudem ulehčila. A na tu se bude ve sbírce vybírat.

Komu pomáháme? 

Bojují, ale sami vše utáhnout jednoduše nedokážou… Ať už se jedná o maminku, která chce dopřát dceři elektrický invalidní vozík. O ženu, jež se obětovala pro ostatní, o které pečuje. O dívenku s těžkými epileptickými záchvaty, kvůli které její blízcí v noci nespí, nemají totiž na přístroj, který by ji hlídal... Jejich příběhy i osudy dalších vybraných do projektu Vánoční zázrak si v následujících dvou týdnech přečtete v deníku Blesk a na webu Blesk.cz.

Kde přispět

Pokud vás zaujal projekt nebo přímo příběhy, přispějte a společně uděláme malý zázrak. Jak? Blesk spolu s Doniem (což je sbírková platforma pro všechny, kteří chtějí změnit svůj nebo něčí životní příběh) pro tyto rodiny z projektu Vánoční zázrak vytvořil sbírku. Příběhy a návod, jak přispět, najdete konkrétně na webu donio.cz/zazrakblesku.

Pokud vám to vaše situace dovolí, budeme rádi za jakýkoliv příspěvek. „I padesátikoruna se počítá a na vlastní oči jsem se přesvědčila, že Blesk dobře vybral, kam peníze půjdou. Sama dnes přispěji na každý z šesti příběhů a budu moc ráda, když se přidáte,“ říká například moderátorka Eva Decastelo. „Může se to stát komukoli z nás a tu pomoc budeme potřebovat taky,“ přidává se další z patronek tohoto projektu, zpěvačka Heidi Janků.

Patroni příběhů

Každý z příběhů má i své patrony z řad celebrit. Ti pak čtenářům Blesku a Blesk.cz osudy těchto rodin přiblíží. Jednou z patronek je i Eva Decastelo. „Zúčastnila jsem se natáčení v rodině dvouleté Viktorky s tím, že jsem nevěděla, co mě čeká. Přiznám, že jsem jako máma už na místě neudržela slzy. Ne nad tím, jak je holčička nemocná, ale nad tím, jaká je bojovnice. Proto, pokud jen trochu můžete, zastavte se v tomto adventním čase a přečtěte si příběhy lidí, kteří nic zlého nikomu neprovedli, a přesto nemají na růžích ustláno. Po přečtení zjistíte, že na jejich místě se může ocitnout každý z nás,“ od srdce vyzývá Eva.

Šéfredaktor deníku Blesk Radek Lain: Staňte se součástí pozitivních činů

„Vánoční zázrak není jen o třpytu světélek a vůni vánočních stromečků. Je to i magický okamžik, kdy se zdánlivě nemožné stává možným. Blesk spojil síly s dárcovskou platformou Donio.cz a v následujících dnech představíme šest příběhů českých rodin, které by předvánoční a vánoční čas měly trávit v úplně jiné atmosféře a situaci, než ve které se momentálně nacházejí. Můžeme společně probudit dětskou naději nebo rozjasnit tváře všech generací. Je to příležitost stát se součástí pozitivních činů v době, která nás poslední roky tak moc trápí.“

padrino ( 2. prosince 2023 04:28 )

Nechápu,proč se na jedno dítě vybralo 150 milionů,když je v ČR tolik těžce nemoccných dětí.

Uživatel_5650027 ( 2. prosince 2023 04:14 )

Western Union v Praze 3 pobočky, které znám v okolí Václaváku Jindřišská dál vlastně v půli Václaváku fál nevím, pro vložení fyzicky peněz pak apka

Uživatel_5650027 ( 2. prosince 2023 03:34 )

Doporučuji Western Union, posílají domů Vietnamci, Afričané... To také zde pracují! Tedy v Africe banka fungovala..

Jirik-ta ( 2. prosince 2023 03:15 )

👍 ukrajinec co pracuje u nás a potřebuje domů, tak posílá peníze přes nějakou banku, aby ho tam neokradli. Zkrátka ať se jdou bodnout.

Jirik-ta ( 2. prosince 2023 02:13 )

fyjaja -jenom já a nikdo druhý 😁

Zobrazit celou diskusi