Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Australanku při potápění napadl žralok: Zakousl se jí do hlavy!

Autor: štt - 
16. listopadu 2023
21:50

Mladá žena Bridgette O'Shannessyová se zotavuje po útoku obří paryby. K incidentu došlo minulý týden, když spolu se svým přítelem plavala ve vodách Velkého australského zálivu. Jako zázrakem se jim predátora podařilo zahnat. I přesto ale stihl sympatické Australance způsobit zranění v obličeji.

Na toto páteční odpoledne dvaatřicetiletá Bridgette O'Shannessyová nejspíš do smrti nezapomene. Ona a její přítel měli v plánu si užít slunný den na pláži nacházející se nedaleko města Adelaide. Po pár minutách ve vodě oba volali o pomoc. Krvelačný žralok kousl Bridgette do hlavy.

Na pláži se v té době nacházel i plavčík mimo službu, Ray Tomlison. Díky svým znalostem základů lékařské péče se pomohl postarat o poraněnou, než na místo dorazili záchranáři.

O'Shannessyovou převezli do blízké nemocnice, kde podstoupila dvě operace. Během jedné jí lékaři museli odebrat část čelisti a zubů, uvedl deník New York Post.

Žena utrpěla četná poranění v oblasti hlavy. Poškozena byla i její nervová soustava.„Vzhledem k těmto okolnostem se jí daří překvapivě dobře,“ uvedl její přítel.

Video  Útoky žraloků na lidi zachycené kamerou  - Videohub
Video se připravuje ...

krapotkin ( 17. listopadu 2023 09:50 )

To je jedno, měla mít i ve vodě kus salámu (po Koasteleckém by se mu udělalo špatně). Hold celníci na heanicích okradli o jídlo málo turistů (poznatek z pořadu Strážci hranic).

padrino ( 17. listopadu 2023 04:50 )

Twl,zakousl se jí do hlavy nebo do obličeje.

Zobrazit celou diskusi