Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Rybář (25) ztroskotal uprostřed oceánu: Kolem jeho převrácené loďky kroužili žraloci!

Autor: štt - 
12. srpna 2023
13:20

Muž strávil dva hrůzyplné dny na otevřeném oceánu. Když chytal ryby, jeho loď spláchla vlna. Nejenže přišel o veškeré vybavení, jeho přítomnost navíc vycítili žraloci. Pobřežní stráž jej našla ve chvíli, kdy byl už zcela vyčerpán.

Pětadvacetiletý Charles Gregory se brzké páteční ráno vydal na lov okouníků, kteří se vyskytují nedaleko floridského pobřeží. Vyjel proto na otevřený oceán, aby mohl nalíčit nástrahu. Hladina se po celou dobu mírně vzdouvala.

Video  Mladý muž (25) strávil dva dny uprostřed oceánu.  - Twitter
Video se připravuje ...

V jednu chvíli se přihnala větší vlna a malou loďku převrhla. Deník New York Post uvedl, že na dně oceánu skončili všechny Gregoryho věci včetně vysílačky, světlice a záchranné vesty. V tu chvíli začaly odbíjet nejhorší hodiny celého jeho života.

Po většinu času musel šlapat vodu, jelikož převrácený člun byl plný vody a hrozilo, že se zcela potopí. V jednu chvíli mladý rybář zahlédl hejno žraloků a nezbývalo mu, než na loď vylézt. Predátoři naštěstí brzy odplavali pryč. Další ranou pro Charlese bylo, když si jeho volání nevšimla projíždějící jachta. Nezbývalo mu, než čekat a doufat.

Záchranáři dostali zprávu o ztroskotaném plavidlu až v pátek večer. „Ihned jsme zahájili pátrání, které trvalo až do rána,“ řekla pro FOX Weather Crystal Thorntonová, poddůstojnice pobřežní stráže. Trosečníka záchranáři spatřili z pátracího letadla, zhruba 20 km od pobřeží. Gregory se úzkostlivě držel loďky, která se už skoro celá nacházela pod vodní hladinou.

Mladík byl po 36 hodinách strávených ve vodě zcela vyčerpaný a dehydratovaný. Přes den na něj totiž svítilo ostré slunce a houpání vln u něj navíc vyvolalo opakované zvracení. Záchranáři jej ihned převezli do místní nemocnice, kde se nadále zotavuje. Nad vodou jej dle jeho slov držela myšlenka na rodiče.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi