Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Pozor na další nebezpečí v Chorvatsku: U Splitu na lidi útočí agresivní velké želvy!

Autor: jel, BLK - 
8. srpna 2023
12:15

Neuvěřitelná událost se stala počátkem srpna na pláži na chorvatském ostrově Čiovo, který leží západně od Splitu. Anita Dadić plavala v moři jen kousek od břehu, když na ni zaútočila obrovská želva. Rána po kousnutí okamžitě začala krvácet, zmodrala a Anita musela do nemocnice. Nebyla ale jediná, s podobnou zkušeností se postupně svěřilo hned několik dalších lidí.

Anita si společně s manželem a dvěma dětmi vyrazila na pláž. Měl to být pěkný rodinný den. Kolem desáté hodiny přišly ale nepříjemné chvíle. Máma si šla zaplavat a v asi metrové hloubce na ni najednou cosi zaútočilo.

„Cítila jsem, jako by mě něco chytilo. Vykřikla jsem a otočila se a uviděla velkou hnědou věc,“ popsala napadená žena pro web Dalmacia Danas. Její manžel Ante za ní ihned vběhl do vody a živočicha od ní odstrčil. Oba si potom uvědomili, že to byla 80 až 100 centimetrů velká želva.

Útoků přibývá!

„Bolest byla taková, jako by mi někdo místo drtil v obrovských kleštích. Syn plakal, že nechce, aby máma zemřela,“ dodala Anita. Rána jí krvácela a byla celá modrá, proto vyrazili do nemocnice. Lékaři si nejprve mysleli, že ji napadla medúza, když zjistili, že želva, neubránili se smíchu. Doktoři Anitě ránu vydezinfikovali a podali jí léky proti tetanu.

Nejedná se o ojedinělý incident. Chorvatské televizní stanici Dnevnik Nova TV se svěřilo hned několik lidí. K útokům došlo i na pláži ve Splitu. Ten je od ostrova Čiovo vzdálený asi 14 kilometrů. Není proto jasné, zda útočí pouze jedna agresivní želva a nebo je jich více. Turisté mají strach. 

„Slyšela jsem o tom, je to děsivé. Myslím, že při setkání bych se jí bála a to bez ohledu na to, jak moc zbožňuji zvířata,“ řekla televizi Rajka.

„Ty útoky se dějí každý den. Viděl jsem, jak před ní paní utíkala a želva byla agresivní, pronásledovala ji a třikrát ji kousla. Žena byla v šoku a rána vypadala opravdu ošklivě,“ popsal návštěvník pláže ve Splitu Goran Borovec. Ten dodal, že doufá, že příslušné úřady začnou agresivní želvu nebo želvy nějak řešit.

 

 

Blesk kalkulačka - chystáte se na dovolenou?

Video  Nákladní auto ve Splitu projíždělo na pláži přímo mezi opalujícími se turisty!  - Twitter
Video se připravuje ...

Celebrity-chachacha ( 8. srpna 2023 23:26 )

😁😁😁🐢🐢🐢 Ninjas 🤣🤣🤣

dynaty ( 8. srpna 2023 22:49 )

krapotkin ( 8. srpna 2023 15:35 )

Hodné želvičky, jen tu lidskou chamraď pořádně prožeňte. Zatím vám pomáhají kamarádi žraloci, občas nějaký hádek a krokodýlek, ale zvířátek, co má lidí plné zuby přibývá.

Celebrity-chachacha ( 8. srpna 2023 14:25 )

Už vidím kjak želva utíká. 🐢🐢🐢🤣🤣🤣

Zobrazit celou diskusi