Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Turisté se opalovali u slavných vodopádů v Tatrách: Vrchol drzosti, čílí se lidé na sítích!

Autor: rc - 
8. září 2023
12:34

Uživatele sociální sítě Facebook namíchlo video, které zachycuje turisty ve Vysokých Tatrách. Desítky dovolenkářů totiž posedávaly na kamenech u Vodopádů Studeného potoka. Někteří jen tak odpočívali, další se opalovali v plavkách. Není to poprvé, kdy si turisté národní park spletli s koupalištěm. Před časem Slovensko pobouřili čeští turisté, kteří se koupali v jednom z Žabích ples.

Letní sezóna už je sice pomalu u konce, ale do Vysokých Tater stále proudí davy turistů. Někteří z nich nedbají na pravidla ochrany přírody a v teplých dnech se neváhají smočit v tamních průzračných jezerech či si odpočinout u vodopádů. Jak již Blesk informoval, poprask způsobili i čeští turisté. Ve skupině Srdcom turista se objevily fotografie, které zachycují dva výletníky, kteří se koupají v jednom z Žabích ples. Snímky na síti publikovala uživatelka Lenka, podle níž se jednalo o Čechy.

Nyní na Facebooku začalo kolovat další video. To zachycuje dav turistů. Ti posedávají na kamenech v místě, které proslavily Vodopády Studeného potoka. Ve videu turisté odpočívají na kamenech, další se opalují. Jelikož na záběrech není vidět, že by se některý z turistů koupal, rozmohla se debata, zdali došlo k porušení pravidel. „To jsme nevěděli, že máme ve Vysoký Tatrách Aquapark,“ stojí v popisku. „Je to národní park, ne koupaliště,“ uvedl jeden z komentujících. „V těch vedrech to naprosto chápu. Když nenadělají škodu a nepořádek, tak proč ne,“ dodává další. „Tak toto je vrchol drzosti,“ píše další. 

Ředitel správy Tatranského národního parku pro slovenskou televizi JOJ uvedl, že je z chování turistů zaskočený. „To je síla. Toto už přesáhlo určitě limity,“ uvedl Pavol Majko. „Důležité je, aby si to nepletli s nějakým aquaparkem nebo koupalištěm. V podstatě v tomto území by se návštěvník měl pohybovat jen po vyznačených turistických cestách,“ dodal s tím, že toto léto vybrali ochránci přírody rekordní množství pokut. „Jen během léta vybrali víc než 6 tisíc eur pokut (v přepočtu cca 146 tisíc Kč),“ uzavřel.    

Video  Turisté se opalovali u Vodopádů Studeného potoka.  - TV JOJ
Video se připravuje ...

raza ( 13. září 2023 16:42 )

Tak to by je měli zavřít na doživotí do konce života

Jokl ( 10. září 2023 09:48 )

Nervní slovenští pastevci ovcí.Dejte zákaz vstupu osob,zde se mohou pohybovat jen ovce.Nebo dejte zákaz sezení a stání.Taktéž by byl rozumný zákaz konzumace jídla a pití.Pokud ani toto nepomůže dejte totální zákaz vstupu,namontujte kamery a přírodní krásy mohu sledovat z pohodlí domova,aniž mě bude buzerovat nějaký slovenský pohůnek .Tím se zachová a zakonzervuje slovenská bl.bost na věčné časy.Možná by nebylo od věci vyhlásit celý stát chráněnou krajinnou rezervací a zakonzervovat tento stát.

Megera z Makrel ( 9. září 2023 04:34 )

Hej ak nenarobia škodu… Tam stačí že si namocia nohy zamastene od opaľovacieho krému do niektorých z jazierok a je škody dosť!!!! Je to národný park! Keď sa chcu opaľovať nech idú na kúpalisko!

Zobrazit celou diskusi