Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Na Slovensku se zřítila kaplička: Pod sutinami zůstal zavalený dělník (37)

Autor: jel - 
2. září 2023
15:58

K hrozivé události došlo ve čtvrtek v obci Nedašovce na Slovensku. Během výkopových prací se tam zřítila kaplička. Pod sutinami zůstal zavalený dělník. Hasičům se ho podařilo vyprostit až za více než hodinu. Skončil v nemocnici. Proč přesně ke zřícení došlo, zatím není jasné.

Okolo půl druhé hodiny odpoledne se v malé obci ozvala rána. Z doposud nezjištěných příčin se zřítila kaple. Pod sutinami zůstal zavalený sedmatřicetiletý dělník. Jeden ze zasahujících hasičů popsal pro TV JOJ, že když dorazili na místo, muže vůbec neviděli. Byl asi půl metru pod úrovní cesty.

Zavaleného se podařilo vyprostit až za více než hodinu, celou dobu byl při vědomí a komunikoval. Hasiči nejprve pomocí vzdušných vaků museli nadzvednout beton, aby muži uvolnili alespoň hlavu. Navíc museli postupovat velmi opatrně, protože hrozil další sesun. S vyproštěním pomáhal i bagr.

Dělníka se nakonec podařilo vysvobodit a hasiči ho předali do péče záchranářů. Ti ho sanitkou převezli na fotbalové hřiště, odkud ho ve stabilizovaném stavu převezl do nemocnice vrtulník. V pátek hasiči pracovali na odstranění škod a policie zahájila trestní stíhání ve věci ublížení na zdraví z nedbalosti.

Video  Na Slovensku se zřítila kaple, pod sutinami zůstal zavalený dělník  - TV JOJ
Video se připravuje ...

erich ratzka ( 2. září 2023 16:49 )

Ani anděl strážný ho neochranil. Jak je to možné?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání