Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Skandál ve vranovské nemocnici: Malému chlapci dali kapačku na židli v čekárně

Porušení předpisů ve vranovské nemocnici: Malému chlapci dali kapačku na židli v čekárně.
Porušení předpisů ve vranovské nemocnici: Malému chlapci dali kapačku na židli v čekárně.  (Autor: Facebook - Only in Vranov)
Autor: fik - 
27. července 2023
16:17

Taková hrůza! Internet obletěla fotka malého chlapce, který leží v čekárně na židličce a je mu podávána infuze. K události mělo dojít v nemocnici ve Vranově nad Topľou v neděli ve večerních hodinách. Na špitál se nyní na sociálních sítích snesla vlna kritiky.

Na facebookové stránce Only in Vranov se v úterý objevila fotka malého chlapce, jenž leží na židličce v čekárně nemocnice a v ruce má napíchnutou infuzi, informoval deník Nový Čas. Tyto podmínky jsou rozhodně nevyhovující.

Vedení nemocnice se za tento čin omluvilo. Prý se jednalo o improvizaci v důsledku náporu pacientů v letních měsících. Je podle nich důležité si zachovat vzájemnou míru trpělivosti a shovívavosti. Zároveň prý podnikli opatření, aby se podobné situace již neopakovaly.

Lidé na sociálních sítích vranovskou nemocnici a její personál kritizují. „Když ví, že je v létě větší nápor pacientů, mají mít připravené i jiné možnosti, ne nechat člověka nedůstojně ležet na chodbě,“ kritizuje Alena. „Hanba celému vedení nemocnice,“ říká Mária.

Mezi komentáři se ale najdou i takové, které chování zaměstnanců nemocnice hájí. „Chápu, že nechat dítě na židličce a dát mu infuzi není důstojné, správné ani vhodné, ale zkuste se zamyslet a navrhnout, co mají dělat, když v lůžkové části oddělení nemají místo,“ komentuje Mária H.

Pod fotkou se také rozběhla diskuse o přístupu personálu k pacientům a špatných zkušenostech, které si s sebou pacienti odnesli. „Před čtyřmi lety můj syn, tehdy dvouletý, dostal po podání léku alergickou reakci, měl křeče ve tvářích a nakonec omdlel. Na dětském oddělení dostal infuzi, která mu tekla, a musel ležet na stole, kde jiní pacienti obědvají,“ napsal Peter.

Video  V Nemocnici na Bulovce se zřítil výtah, který vezl lidi (25. června 2023).  - David Malík
Video se připravuje ...

nemocna ( 29. července 2023 00:28 )

Takové jednání a první pomoc v nemocnici? k malému chlapci kterému je zle a ještě ležet na tlačících židlích u sebe, at mají třeba plné lůžka tak snad mají lehátka, přistýlky nebo vozíky aby mohl pohodlně ležet, toto se nikdy nedělo hnus co to je ted za zdravotnictví a léčení nemocných, chování lékařů, sester k pacientům, jako by soucit, cit a pochopení ze všech zdravotního personálu vyprchala, poznala jsem to nedávno v nemocnici i u obvodního, jako by byl pacient méně cenný, na obtíž a doprošoval se pomoci, ale že se tak chovají i k malým dětem to už je opravdu sv.....o

rudne ( 28. července 2023 14:12 )

No důležité je, že tu infuzi dostal.... Důležité je pomoci a ne kecat o tom zda je to etické!

lokii ( 28. července 2023 00:41 )

Neni to prijemne, ale asi podstatne bylo to, ze diteti byla poskytnuta pomoc.
Vychvalujete a hanite ruzne systemy - mohu vam rict, ze ani v tech nejvyc­hvalo­vanej­sich systemech, to neni tak ruzove.
Muj manzel byl prijat do nemocnice v hlavnim meste Alberty v Kanade. Na urgentni prijem jsme prijeli rano a dockal se pomoci az druhy den rano. S kapackou tam lezel pacient na vysetrovacim luzku "u pultu" sester - tri dny tam ten clovek byl, urgenti prijem naprosto zasekany.
Takze si myslim, ze kazdy, komu se dostane pozornosti lekare a alespon te prvotni pomoci, by mel byt spokojeny. Snad kazdy vidi, jestli maji zdravotnici plne ruce prace a nebo i tam "lusti krizovku".
A neurazela bych zadnou narodnost - dite je dite a je jedno, jestli je z Cech nebo ze Slovenska - pripadne odnekud od jinud.

luklovah ( 27. července 2023 22:44 )

Už nehul a nezapomen si vzít prášeček na hlavu.

luklovah ( 27. července 2023 22:43 )

lobotome

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání