Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Otřesný incident v košické nemocnici: Zdravotník táhl po zemi plačícího pacienta!

Autor: pma - 
6. června 2023
15:56

Na konci minulého týdne se na urgentním příjmu Univerzitní nemocnice Louise Pasteura v Košicích stalo něco nepochopitelného. Podle záběrů, které se šíří sociálními sítěmi, byl jeden z pacientů tažen po zemi pracovníkem nemocnice. Ten nereagoval na vzlykot nemocného a vytáhl jej ven z budovy. Podle slovenských médií nařídila instituce přeškolení personálu, lidé ale zuří.

Sociálními sítěmi se od pátku 2. června šíří video z Univerzitní nemocnice Louise Pasteura v Košicích. To vyvolalo ohlušující reakce napříč společností. A nejen tou na Slovensku. 

Na záznamu je postarší muž, který sedí na zemi. Vedle sebe má igelitovou tašku, berli, celý se třese a pláče. Na místo, aby mu někdo ze zdravotníků pomohl, dočkal se muž naprosto opačného zacházení.

Pacienta ošetřili?

V záběru se objeví pracovník nemocnice. „Pomůžu vám ven,“ pronese směrem k plačícímu muži na zemi. Chytne ho za ruku a táhne ho ven směrem k východu z nemocnice, kde zdravotník vzlykajícího muže zanechal.

Podle informací slovenského deníku Plus Jeden deň byl muž před natočením videa ošetřen. Podle zdroje, který redakce nechtěla jmenovat, prý pacient nebyl v dobrém hygienickém stavu, a tak byl po opuštění ambulance doprovázen na nádvoří nemocnice.

Nemocnice vyvodí důsledky

„Takové chování vůči člověku, který z jakýchkoli důvodů vyhledá zdravotnické zařízení a naši pomoc, je nepřípustné. Omlouváme se i pacientům, kteří byli svědky tohoto incidentu,“ uvedla pro slovenskou televizi Markíza mluvčí nemocnice Monika Krišková.

I když nemocnice chování jejího zaměstnance odsoudila a omluvila se za něj, lidé z reakce zdravotníka zuří. „To si snad dělají legraci, ne? Kde je nějaká úcta? Naprostý hyenismus!“ komentovala příspěvek na sociálních sítích Ivana. „Člověk, co se takto chová k lidem, by v nemocnici rozhodně pracovat neměl,“ rozčiloval se Rasťo.

Mluvčí také doplnila, že nemocnice okamžitě začala událost řešit a že bude v současné době vůči dané osobě vyvozena odpovědnost v souladu s pracovně-právními předpisy.

Video  Lékař čelí obvinění ze zabití těhotné matky (†22).  - noviny.sk
Video se připravuje ...

verka1 ( 8. června 2023 07:11 )

Vyjádření plačícího pacienta?
No a byl opilec nebo feťák? Tak zavolat policii a záchytka.

Kristýna Fla ( 7. června 2023 11:10 )

Ale to je úplně jiná situace.

Kristýna Fla ( 7. června 2023 11:08 )

Ten co to natáčel měl taky nějakou těžkou nemoc, že neudržel mobil v klidu?

Monika Fialová ( 7. června 2023 08:19 )

Uvědomte si že to mohl být i nějaký starší člověk a takoveto chování mě vůbec nepřekvapuje ze strany zdravotnického personálu. Ze zkušenosti mohu říct že někde se zdravotní sestry a jim podobní chovají k lidem jako dobytek. Tak tu práci nemají delat ,s tím snad museli počítat ne že to nebude pokaždé procházka růžovým sadem.Je mi z toho opravdu smutno.

Monika Fialová ( 7. června 2023 08:11 )

Uvědomte si lase

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání