Dívka spadla do kolejí kolem půl osmé. „Do kolejiště metra spadla nevidomá osoba i se svým vodicím psem. Oba jsme vyprostili, osoba byla předána zdravotníkům a pes veterináři,“ uvedli na Twitteru pražští hasiči. Dívku, které je přibližně dvacet let, ošetřili záchranáři.

„Dívku jsme imobilizovali, zajistili žilní vstup, podali jí léky na bolest a kvůli podezření na poranění pánve dostala také pánevní fixátor,“ řekla Blesku mluvčí pražských záchranářů Jana Poštová s tím, že žena byla při vědomí a měla obrovské štěstí v neštěstí. Záchranáři ji převezli do motolské nemocnice. 

Podle policistů se jednalo o nešťastnou náhodu. „Podle prvotních informací dívka procházela i se psem po nástupišti podél kolejiště, přijíždějící vlak na ni zatroubil, aby ustoupila, a žena bohužel udělala krok špatným směrem,“ popsal Blesku policejní mluvčí Jan Rybanský. Vlak stihl zastavit ještě předtím, zranění utrpěla pádem do kolejiště. Cizí zavinění i sebevraždu policisté na místě předběžně vyloučili.

Provoz metra na lince B mezi Zličínem a Smíchovským nádražím byl zastaven zhruba na hodinu, kolem 8:30 už jej cestující mohli zase plně využívat.

Fotogalerie
4 fotografie