Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Vražda miminka na Českokrumlovsku: Tělíčko našli v kontejneru, policie hledá matku

Ilustrační foto.
Ilustrační foto.  (Autor: Blesk: Václav Burian)
Aktualizováno -
27. července 2023
10:59
Autor: ČTK - 
27. července 2023
09:33

Policisté vyšetřují vraždu novorozence, jehož tělo nalezli v kontejneru na posyp u bytového domu v Lipně nad Vltavou na Českokrumlovsku. Nyní pátrají po matce dítěte. Policie o případu informovala ve čtvrtek na svém webu. Případ řeší od pondělního odpoledne.

„Krajští kriminalisté na místě provedli neodkladné a neopakovatelné úkony a nařídili soudní pitvu. Ve věci následně zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zvlášť závažného zločinu vraždy,“ řekla jihočeská policejní mluvčí Lenka Krausová. Dodala, že kriminalisté žádají veřejnost, aby se s informacemi, které by mohly pomoci při vyšetření případu, obrátila na linku 158.

Krausová uvedla, že důležité jsou poznatky hlavně pro období mezi 10. a 17. červencem. V tu dobu zřejmě někdo mrtvé dítě do kontejneru vložil. „Pátráme po člověku, jenž se v tu dobu v místě pohyboval. Zároveň žádáme řidiče, kteří mají ve vozidle kamerový systém, aby zhlédli záznam z uvedeného období a pokud by si všimli zaznamenaného pohybu ve výše uvedené lokalitě a u zmíněného kontejneru, aby se též ozvali policistům na linku 158,“ řekla mluvčí.

Jde o druhé násilné úmrtí dítěte v Česku v posledních dnech, které policie vyšetřuje. Od 20. července se zabývá smrtí kojence v Jihlavě. V případu kriminalisté obvinili z ublížení na zdraví s následkem smrti třiačtyřicetiletou ženu.

Video  Insta Crime Podcast: Oplištil unesl z nemocnice miminko, znásilnil ho a zavraždil!  - Blesk TV
Video se připravuje ...

Wells ( 27. července 2023 21:08 )

Naprostá pravda.

Kristýna Fla ( 27. července 2023 14:27 )

Co takhle udělat zákon, který těmto činům zdvojnásobí sazbu a tak tyto zrůdy přinutí děti dávat do babyboxů?!

verka1 ( 27. července 2023 13:46 )

Otřesný případ, co takhle babybox nebo porodit dítě a nechat v nemocnici.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání