Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

U Dolního Dvořiště se při střetu dvou aut zranilo šest lidí

Aktualizováno -
18. června 2023
14:37
Autor: ČTK - 
18. června 2023
10:25

Šest lidí se zranilo při nočním střetu dvou osobních aut na silnici I/3 u Dolního Dvořiště na Českokrumlovsku. Z jednoho auta museli hasiči vyprostit zaklíněného řidiče. Informovala o tom mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů. Řidič osobního vozu BMW se zřejmě plně nevěnoval řízení.  Policie případ vyšetřuje pro podezření, že se stal přečin ublížení na zdraví z nedbalosti.

Nehoda se stala v sobotu zhruba hodinu před půlnocí, na křižovatce mezinárodní silnice I/3 a vedlejší silnice II/163, u obce Dolní Dvořiště, na odbočce k obci Rybník. „Řidič osobního vozidla tovární značky BMW 320 D jel po vedlejší silnici od obce Rybník k hlavní silnici, kde se pravděpodobně plně nevěnoval řízení a vjel do křižovatky v době, když po této mezinárodní trase přijížděl od Kaplice k Dolnímu Dvořišti řidič osobního vozidla Volkswagen Tiguan,“ uvedl mluvčí policie Milan Bajcura. Náraz odmrštil obě auta mimo silnici.

Zranilo se šest lidí, z toho dvě těžce. „Z jednoho z aut jsme vyprošťovali zaklíněného řidiče, který byl následně do nemocnice transportován letecky,“ uvedla mluvčí hasičů. V době, kdy na silnici přistál vrtulník záchranářů, byla silnice zavřená. Krátce po půlnoci byl provoz obnoven v jednom jízdním pruhu. U nehody zasahovali profesionální hasiči z Kaplice a dobrovolní z Vyššího Brodu.

Video  Vážná nehoda na Příbramsku: Na místě zasahoval vrtulník.  - Blesk.cz - David Malík
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání