Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Slovensko pobouřilo chování Čechů v Tatrách: Vykoupali se v jednom z Žabích ples!

Autor: rc - 
26. srpna 2023
10:21

Slovensko pobouřili turisté z Česka! Ti vyrazili do Vysokých Tater a navzdory upozornění, že je zakázáno koupat se v tamních jezerech, se smočili v jednom z Žabích ples. Fotografie, na nichž turisté sedí na kamenech u jezera, se objevily na sociální síti Facebook.

Průzračná voda a nádherná příroda! Žabí plesa ve Vysokých Tatrách přímo lákají k tomu, aby si v nich člověk v horkém počasí zaplaval. Ovšem koupání v nich je zakázáno. Jak uvádí slovenský deník Nový Čas, kolem jezer pravidelně obchází strážní služba, nicméně ani to nebrání turistům, aby porušili pravidla na ochranu přírody.

„Co jsem dnes viděla, to už je moc,“ napsala do skupiny Srdcom turista na sociální síti Facebook uživatelka Lenka a přidala několik fotografií, které zachycují dva turisty, již se koupají v jednom z jezer. Podle ní se jednalo o Čechy. „Myslí si, že je to aquapark nebo jezero na koupání, ach,“ povzdechla si. V komentářích navíc dodala, že turisty upozorňovala, že se v jezerech koupat nesmí. „Měli to úplně na háku,“ dodala.

Pod příspěvkem se objevily pobouřené komentáře. „Tak a teď už jsem viděla asi všechno. Lidská hloupost nemá hranic,“ napsala jedna z uživatelek. „V ČR jsou zvyklí. Pokud pojedete do Krkonoš-Harracho-Mumlavské vodopády, tak tam se běžně hodně lidí koupe v létě,“ dodal další. „Čemu nerozumí, nejsou u vodní nádrže, to je strašná drzost!“ napsala další.

Video  Tragédie v Tatrách: Turistka (58) zemřela při pádu z hřebene  - Horská záchranná služba
Video se připravuje ...

xman1 ( 29. srpna 2023 14:47 )

Dobrá, bez mučení se přiznám, že jsem si asi před 10ti lety zaplaval v Prostředním Sivém plese .. tady 49.1838978N, 20.1752306E
Byl jsem tam tak asi minutu, jednak protože to bylo fakt ledový a pak taky nebylo moc času.
Tímto se omlouvám všem organizmům, které jsem svým konáním mohl pohoršit, poškodit, či znechutit.

MarekBadatel ( 28. srpna 2023 14:08 )

Bonzovat umí

MarekBadatel ( 28. srpna 2023 14:07 )

Česky může mluvit a hrát si na Čechy může kdekdo i když je to nepravděpodobné.

Anifa ( 27. srpna 2023 18:16 )

Ale přiznejme si, že někteří Češi se chovají i doma jako ***. Koupání v šumavský jezerech, autem až do lesa, rozryté cesty a pole od čtyřkolek," sportovci" na elektrokolech neberou ohledy na nic , jezdí i tam, kde nemají co dělat, všude se povalující papírové kapesníky, plastové lahve. Psi na vás vyletí kdekoliv, samozřejmě bez vodítka...

stoura ( 27. srpna 2023 16:48 )

Zobrazit celou diskusi