Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Jan měl zbít a upálit přítelkyni Simonu (†25): Jeden z nejbrutálnějších případů znovu otevřel soud

Autor: štt - 
25. srpna 2023
06:22

Bratislavský soud znovu řeší jednu z nejbrutálnějších vražd, ke které došlo v hlavním městě Slovenska před deseti lety. Kapitán výletní lodi měl surově zbít svou partnerku a ještě zaživa ji upálit. Nizozemské úřady muže po letech vydaly, aby stanul před slovenským soudem.

Gerrit Jan K. čelí obžalobě z vraždy své pětadvacetileté přítelkyně. Zaslepen žárlivostí měl Simonu napadnout v jejím bytě v Obchodní ulici. Když se pokusila o útěk, zatáhl ji zpět a zmlátil do bezvědomí. Poté ji měl polít hořlavinou a zapálit. Soudní lékař Norbert Moravanský pro Novinky.sk uvedl, že žena „byla v době zapálení nepochybně naživu“.

Krátce předtím, než Simona zemřela, pár navštívil bar ve Starém Městě. Jak svědci potvrdili, popíjeli zde se svými přáteli. Obžalovaný však tvrdí, že dívku měl domů doprovodit barman, nikoliv on. Stále tak trvá na své nevině. Dle Interpolu se již v minulosti pohyboval vícekrát na hraně zákona v souvislosti s násilnými činy.

Když se případem začala zabývat policie, ihned Nizozemce zatkla. Rozsudek první instance si však nevyslechl a opustil zemi. Dle nepravomocného rozsudku si měl odpykat trest ve výši 22 let. Krajský soud však kvůli několika pochybením případ vrátil zpět. Současný soudce případ obnovil a na cizince vydal zatykač. Jan na čas skončil ve vazbě, ale před pár týdny byl propuštěn na svobodu.

„Hlavní líčení bylo odročeno na 26. září. Na něm budou čteny výpovědi svědků,“ vysvětlil na závěr mluvčí Okresního a Krajského soudu v Bratislavě Pavol Adamčiak.

Video  Insta Crime Podcast: Náctiletí tyrani z Krupky mučili a znásilnili školáka.  - pdc, icp, Jedlička Čebotareva
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání