Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Boj proti kapitalismu ve Španělsku v režii aktivistů: Turisty odrazují lživými cedulemi!

Autor: fik - 
19. srpna 2023
17:44

Turisté ve Španělsku zažívají další strasti. Aktivisté před pláže umisťují klamavé plakáty a cedule, které varují před různými nebezpečími na pláži jako například sesuvem kamení, kontaminací vody nebo výskytem medúz. A to jenom proto, aby odlákali turisty z pláže. Tímto aktem kritizují kapitalistickou společnost, která se na podle nich extremistickém turismu přiživuje.

Po létě bojů o nejlepší místa na lehátkách, válkách o ručníky a vydání sáhodlouhého seznamu pro turisty zakázaných aktivit na pláži přišlo Španělsko s novým nápadem, jak ze svého území vyhnat turisty. 

Antikapitalistická katalánská skupina Caterva na některých prvotřídních plážích na Mallorce umístila lživé cedule, aby odehnala turisty. Mezi nebezpečí, které vás u moře podle těchto značek může potkat, patří například výskyt medúz, sesuv kamení nebo kontaminace vody. Mimoto ale také můžete narazit na plakáty hlásající uzavření pláže nebo oznámení, že se moře nachází více než 3 hodiny chůze, přestože je pláž vzdálená pouhých 90 metrů. 

Oznámení jsou však v katalánštině a každý, kdo tento jazyk ovládá, pozná, že jde o lživé tvrzení. Mimo varování pro turisty jsou přidány informace jako například. „Pláž je otevřená. Nejsou tu medúzy ani turisté,“ nebo že nebezpečí není sesuv půdy, ale přelidnění, uvádí britský deník Daily Mail.

„S trochou humoru jsme vyvěsili pár plakátů. Uzurpování zátok je jen dalším vyjádřením toho, jak kapitalismus využívá ekonomickou činnost dovedenou do extrému, jako například turistiku, k vysoušení území zdarma a k vytěžení maximální nadhodnoty z dělníků,“ uvedli aktivisté na sociálních sítích. 

V prohlášení skupina uvedla, že viníky jsou hoteliéři, vláda a mimo jiné také tenisová hvězda Rafael Nadals’, kterého Caterva kritizuje za to, že na Baleárech vlastní restauraci a turistický podnik. 

Video  Sexualní deviant chtěl sex po ženě v centru Brna na rušné ulici.  - Policie ČR
Video se připravuje ...

lucie13 ( 19. srpna 2023 22:13 )

Aktivisti jsou sice na odstřel na Mars, ale zbytek problémů je spíš díky nenasytným hoteliérům.
Měla by být povinnost, mít tolik lehátek, aby o ně nemuseli lidé bojovat a zabírat je již před snídaní ručníky. Samozřejmě se najdou i tací experti, že si zaberou lehátka jak u bazénů tak u moře, ale takových je snad menšina.
To by samozřejmě mělo platit u hotelů, které mají soukromou pláž s hotelovými lehátky a vlastní bazény.

Zobrazit celou diskusi