Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Podivné zákazy v dovolenkovém ráji: Tučné pokuty za řízení nahoře bez!

Autor: fik, BLK - 
6. srpna 2023
07:34

Dovolená ve Španělsku se letos může prodražit, hlavně pokud si nedáte pozor na to, co zrovna děláte. Seznam zakázaných aktivit je totiž dlouhý a pokuty za jejich porušení bývají drahé. Zapovězeno je i řízení vozidel bez trička!

Jedna z nejoblíbenějších středomořských destinací pro turisty rozšiřuje seznam aktivit, kterým byste se měli vyhnout, pokud nechcete platit pokutu až několik tisíc.

Policie se například chystá velmi razantně zatočit s opilci, kteří se rozhodnou si na noc ustlat na pláži. Takové přenocování může člověka vyjít v přepočtu až na 36 tisíc korun. „Ti, kteří rádi pijí až příliš a pak chtějí spát na pláži, zamyslete se,“ varovaly úřady. 

V pokynech o tom, co turisté ve Španělsku mohou a nemohou, je mimo jiné také zákaz používání mýdla a šamponu při sprchování na pláži. V letoviscích ve Valencii, Benidormu nebo Malage by vás tato neřest vyšla na v přepočtu 18 000 korun. 

Blesk kalkulačka - chystáte se na dovolenou?

Na některých plážích je taktéž zakázáno grilování, odhazování odpadků, hlasitá muzika, nebo opalování se bez plavek. Pokuty se pohybují v rozmezí od sedmi až do třiasedmdesáti tisíců korun. 

Deník The Sun informoval, že zakázáno je v dovolenkovém ráji dokonce i řízení nahoře bez, jelikož španělské zákony zakazují vše, co má negativní vliv na bezpečnou jízdu.

Video  Ve Španělsku je na prodej neobydlená obec, má kostel, školu, hotel i bazén  - Reuters
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi