Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Chorvati pláčou: Pro Čechy je u Jadranu draho, mají raději Polsko

Autor: jel, BLK - 
30. července 2023
05:00

Chorvatsko letos přijalo euro a v milované destinaci českých turistů se výrazně zvedly ceny. Pro některé rekreanty už je tam příliš draho. V oblibě je nyní Polsko, čehož si všimly i chorvatské weby. Jadran je pro Čechy příliš drahý, našli si „nové Chorvatsko“, píší.

„Po letitém milostném vztahu s Chorvatskem si našli čeští turisté novou oblíbenou destinaci k rekreaci - Polsko,“ napsal deník Danas, který si povšiml, že Čechů je letos na tamních pobřežích mnohem méně než v minulých letech. K Baltu turisty láká příjemné klima, které je chladnější než na Balkáně. Dále rozmanitá nabídka služeb, udržované silnice a liduprázdné písečné pláže.

„Pokud jde o české turisty, poslední data za leden až červen publikovaná Chorvatským turistickým sdružením ukazují na mírné poklesy příjezdů i noclehů proti stejnému období loňského rekordního roku,“ uvedla Mgr. Mariana Wernerová, zástupkyně tiskového mluvčí MZV ČR.

Polsko nabízí krásné sakrální památky, historická města, nedotčenou přírodu, moře, hory a jezera. Češi popsali, že se jim na Polsku líbí dobré ceny, chutné jídlo, silnice v dobrém stavu a slušnost tamních obyvatel. 

Chorvaty na sociálních sítích ale zpráva deníku Danas rozzuřila. Zlobí se, že tyto dvě země nelze porovnávat, a mají pocit, že českých turistů je v Chorvatsku stále dost. „Jen ignorantský novinář může porovnávat Jadran a Balt,“ napsala naštvaně Gordana. „Jak to, že sem tedy jezdí plné vlaky?“ ptal se další uživatel. Někteří si neodpustili narážky na typické české sandály a velké množství jídla z domu, které si s sebou Češi vozí.

Blesk kalkulačka - chystáte se na dovolenou?

Video  Nákladní auto ve Splitu projíždělo na pláži přímo mezi opalujícími se turisty!  - Twitter
Video se připravuje ...

Saw dan ( 6. srpna 2023 03:02 )

Tak kdo si žere paštiku je king,to je dražší než maso

Prema M ( 1. srpna 2023 16:54 )

Najivove, čeká na vás Cbdc aneb digitální euro

Balus ( 31. července 2023 09:36 )

Zeman to říkal dobře, novinářská žumpa

krissx ( 30. července 2023 23:32 )

Docela by mne zajímalo proč tu pisálkové píšou štvavé články proti Chorvatům. Už je to docela ohraná písnička. Nicméně, ceny stejné jako v Německu či Rakousku a nevšiml jsem si, že v Česku je výrazně levněji. Nebo je Pizza za 10,5€ něco nevídaného v zemi české? Byl jsem tam teď 2 týdny a úplně v poho. Určitě pohodovější jak studený Balt...jenom kecy a pomlouvání... Nechceš? Nejeď ale pořád nežvaň hovadiny...

Šárka Holmanová ( 30. července 2023 23:32 )

bohužel mate naprostou pravdu.

Zobrazit celou diskusi