Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Největší loď světa: Svou velikostí pětkrát překonala Titanic

Autor: fik - 
18. září 2023
05:00

Největší výletní loď světa Icon of the Seas (Ikona moří) od společnosti Royal Caribbean vyrazí příští rok v lednu do vod Karibiku. Loď překoná slavný Titanic svou velikostí i hmotností hned pětkrát a podélně měří víc než Eiffelova věž. Plavidlo přitom připomíná malé město, pojme téměř osm tisíc lidí, má dvacet palub a osm čtvrtí navržených pro různé potřeby návštěvníků. 

Ikona moří je dlouhá celých 365 metrů a svou délkou překonává Titanic i výšku slavné Eiffelovy věže. Váží 250 800 tun, zatímco Titanic měl pouze 46 329 tun. Nad slavným parníkem zvítězila také v počtu lidí, které najednou pojme, což je 5 610 cestujících a 2 350 členů posádky – maximální kapacita Titaniku byla 2 240 lidí včetně posádky. 

Plující město 

Návrháři lodi si dali velkou práci s maximálním využitím celého prostoru. Tato mořská kráska má dvacet palub, osmadvacet různých ubytovacích zařízení, osm čtvrtí pro různé typy cestujících, sedm bazénů a šest toboganů. Dala by se tedy označit za malé město. 

Dokonalá dovolená

Za výlet na této lodi zaplatíte nejméně 40 tisíc korun pro jednoho člověka na týden. Naopak nejdražší lístek si můžete pořídit za 86 tisíc korun. Buďte si ale jistí, že investice se vyplatí! 

Na své si přijdou například rodiny s dětmi, pro které je k dispozici hned několik typů rodinného ubytování s výhledem na oceán nebo skluzavkou přímo na pokoji. Den mohou strávit například v celodenní pobytové čtvrti Surfside, kde děti jistě ocení aquapark a rodiče bazén pouze pro dospělé. 

Jestliže chcete vyrazit na romantický výlet pouze se svojí drahou polovičkou, není to žádný problém! Loď totiž disponuje romantickými koutky, ze kterých můžete sledovat třeba západ slunce. 

Ostatní atrakce 

Luxus ale zdaleka nekončí. Na palubě si také můžete užít ne jeden, ale hned sedm bazénů, včetně toho největšího na moři, ve kterém se budete cítit, jako byste plavali v oceánu. 

Pokud vás plavání omrzí, fantastická atrakce Sky Walk (Procházka oblohou) je jasná volba. Nedivte se ale, až vám pod nohama zmizí podlaha a vy budete tančit nad oceánem. 

Na této luxusní lodi ale není ani večeře jen tak. V Aqua-Dome můžete sledovat bruslařská představení odehrávající se pod vodopádem uprostřed Karibiku, zatímco budete stolovat. 

Výsledky zkoušek lodi 

Dle informací deníku Daily Star loď v současné době prochází námořnickými zkouškami, aby se zjistilo, zda je bezpečná. 

„Během své první série námořních zkoušek urazila Ikona moří stovky kilometrů, během kterých byly testovány hlavní motory, trup, brzdové systémy, řízení, hladina hluku a vibrací. Všechno bylo provedeno včas, jak je uvedeno v harmonogramu, přestože odjezd byl opožděn kvůli povětrnostním podmínkám,“ sdělil prezident a výkonný ředitel společnosti Royal Caribbean Michael Bayley. 

 

 

Dan Ferf ( 18. září 2023 23:05 )

Kyd,

Uživatel_5662103 ( 18. září 2023 20:02 )

A tady najednou uhlikova stopa nevadi, zajimave.. Clovek aby se pomalu chodil past, poridil si ne jeden svetr, ale tri, auto ala Flinstone a zazobanci si nadale budou litat svymi letadly a jeste se valet na mega lodickach, co na par kms vypusti do vzduchu sracek co auta v cely EU. Gratuluju, tohle fakt nevymyslis.. Ale holt zaplatit se da vsechno..

spania ( 18. září 2023 19:42 )

To je nádherná loď! Myslím,že ta cena za tu krásu a zážitky není nijak přem­rště­ná.Hl­avně,­aby nedopadla jako Titanic...

Lethys Avaro ( 18. září 2023 13:10 )

Tak tohle vypada luxusne, ale pockam si az vypluje a znama mi doda realne info, jak to tam vypada. Ona je magor do cestovani po mori a tohle si rozhodne nenecha ujit

stařec ( 18. září 2023 08:47 )

A co uhlíková stopa?!?!Miliony kamionů,letadla převáží hovadiny přes půl zeměkoule,po moři jezdí plovoucí města aby snobi měli výlet!!!!!Ale ukazovat se bude na to jak důchodci hodně v zimě topí a krávy prdí!!!!!! KDY TY IDIOTY ZAVŘOU DO KLECE?!?!

Zobrazit celou diskusi