Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Turisté na Mallorce v šoku: Do lehátkové války zasahuje ručníková policie!

Autor: fik - 
1. července 2023
05:00

Zaměstnanec čtyřhvězdičkového hotelu Viva resort na Mallorce se mstí návštěvníkům! Rozhodl se učinit přítrž jejich lehátkovým válkám a sbírá ručníky, kterými si rekreanti rezervují lehátka, do plastových pytlíků. Jeden z návštěvníků resortu mu právě proto vymyslel přezdívku „ručníková policie.“ 

V evropských letoviscích obecně platí, že pokud majitel nechá ručník na lehátku, automaticky si ho nárokuje na celý den. Ačkoliv to neplatí všude, tam, kde je pravidlo zavedeno, se strhávají každodenní boje o nejlepší lehátko. 

Lehátková válka

Tak například ve španělském letovisku Spring Hotel Bitacora bylo jedním z hostů pořízeno video, na kterém turisté vyzbrojení ručníky a opalovacími krémy hromadně čekají u brány vedoucí k bazénu a čekají, až se otevře, aby si mohli zabrat to nejlepší místo. 

Mezitím návštěvníci hotelu Camp de Mar postoupili na další úroveň. Ještě před otevřením bazénů své ručníky skládali do řady podél vchodu do bazénu!

Geoff, jeden z návštěvníků hotelu sdílel svoji vlastní zkušenost: „Ve snaze zvládnout šílenství s lehátky byly ráno dveře z hotelu až do osmi zavřené. Lidi si tedy ručníky a plážové tašky skládali do fronty ke dveřím, aby si zabrali dobré místo, až se dveře otevřou. Musím dodat, že to nebyli mladí lidé, ale starší a lidi středního věku.“ 

Nevím, kdy začali, ale jeden den jsme vstávali asi o půl sedmé, abychom si dali snídani před exkurzí, na kterou jsme jeli, a u dveří se už tvořila fronta ručníků! Šílené!“ 

V různých dovolenkových resortech ve Španělsku bylo pořízeno nespočet videí, která ukazují návštěvníky hotelu, jak se ihned po otevření bazénu ženou za nejlepšími místy u bazénu.

Pobavilo nás to, když uvážíme, že náš hotel má pět bazénů s dostatečným množstvím prostoru a lehátek pro každého. I když mezi našimi hosty vidím docela dost talentu na překážkové závody,“ vypověděl Rafael Ruiz-Benitez de Lugo, mluvčí hotelu Paradise Park, pro Daily Mail. 

Ručníková policie

Mezitím v jiném resortu na ostrově Tenerife zaměstnanci hotelů ručníky odložené na lehátkách sbírali a nechali po sobě pouze vzkaz, kde si mají hosté své věci vyzvednout. V hotelu totiž byla cedule, která říkala, že si hosté nesmí rezervovat lehátka ručníky před desátou hodinou ranní. 

Podobná situace se udála v resortu Viva. Jeden z dovolenkářů na svůj profil na TikToku nahrával video zaměstnance hotelu, jak sbírá ručníky z lehátek a strká je do plastových pytlíků. TikToker John McGowan nazval pracovníka „ručníkovou policií“. 

Dokonce chodí kolem bazénu se stopkami a zapisuje si, kdo je jak dlouho pryč. Pokud se majitel ručníku nevrátí do 30 minut, jeho věci skončí v plastovém sáčku,“ vyjádřil se McGowan. 

Martina Šteklová ( 2. července 2023 18:53 )

By som kašlala takú dovolenku. Si priplatím za dovolenku a mám hotel, kde má každý k dispozícii lehátko.

ivana kollerova ( 2. července 2023 08:53 )

no konecne si na ty burany nekdo doslapnul. tohle delaji lidi i na plazi. prijdou v sest rano a polozi si rucniky do prvni rady a jdou spat. pak se vrati pozdeji. v nekterych oblastech je to zakazane a taky rucniky sbiraji. lidi jsou nevychovani.

miasek ( 1. července 2023 23:20 )

Ja to nechapu. NA co by jsem se valila cely den u bazénu, když mužů jít do more.

zuzakirsch ( 1. července 2023 20:00 )

Když tam třicet minut nikdo neleží, mají dát ručník pryč, aby si mohl na lehátku odpočívat někdo jiný.

trintin ( 1. července 2023 19:02 )

Do lehátkové války?? Běžně v hotelech na Mallorce není u bazénu nikdy dost lehátek pro všechny hosty (asi jen třetina) a navíc tam přiletíte po půlnoci, ale zaplatíte za včerejšek, poslední den vám dají jen snídani, z pokoje vás vyženou v 9:OO i když máte zaplacený pobyt all inclusive.

Zobrazit celou diskusi