Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

„Jako zombie film.“ Wagnerovci zřejmě berou drogy, aby zvládli bojovat i s kulkami v těle

Autor: DVL, swp - 
4. února 2023
18:41

„Je to jako zombie film,“ přirovnávají ukrajinští vojáci bojovníky Wagnerovy skupiny k chodícím mrtvolám. Údajně užívají drogy, díky kterým jsou pak schopni bojovat až do vykrvácení a s kulkami v těle. Napsal o tom deník Daily Mail.

Ukrajinští vojáci přirovnali rekruty Wagnerovy skupiny k zombies a popisují je jako zdrogované bývalé vězně, kteří chodí přes mrtvoly svých spolubojovníků během nepřetržitých vln brutálních útoků.

Kremelská soukromá vojenská společnost posílila své počty tím, že uvězněným zločincům v Rusku poskytla šestiměsíční válečnou smlouvu a slibovala jim svobodu na konci jejich služby, pokud přežijí strašlivou válku.

Horda zabijáků, násilníků, zlodějů a gangsterů, jež je nyní součástí ruské armády, prošla malým výcvikem. Její bojovníci jsou používáni jako sebevražedná beranidla k proražení prvních ukrajinských obranných linií, než je budou následovat zkušení vojáci.

Ukrajinští vojáci Andryj a Borisyč, kteří poskytli informace z obleženého města Bachmut, řekli, že již týdny bojují se stovkami bojovníků Wagnerovy skupiny.

Video  Wagnerovci: Putinovi nebezpeční nájemní vrazi a žoldáci  - Videohub
Video se připravuje ...

„Vylézají z mrtvol svých přátel“

Andryj řekl CNN: „Vylézají z mrtvol svých přátel a šlapou na ně. Vypadá to, že je velmi pravděpodobné, že před útokem dostávají nějaké drogy.“

O jedné obzvláště divoké bitvě Andryj řekl, že byl ve skupině 20 vojáků, kteří bojovali s nepřerušovanými vlnami 200 Rusů po dobu 10 hodin. Řekl, že jejich pušky AK-47 se neustálou střelbou tak rozžhavovaly, že je museli neustále měnit.

Bojovník dodal: „Náš kulometčík se málem zbláznil, protože po nich střílel. A on řekl: ,Vím, že jsem ho střelil, ale nepadá.‘ A pak po nějaké době, když možná vykrvácí, tak prostě spadne.“

Když se Wagnerovy síly řítí vpřed, kopou si za podpory dělostřelectva zákopy, aby upevnily své územní zisky.

Nejsou to činy normálních lidí, řekl expert

The Mirror uvádí, že pravděpodobnost, že síly Vladimira Putina užívají narkotika, je zvýšena extrémním násilím, jež bylo během konfliktu projevováno.

Mučení, genocida, masové hroby a znásilňování. Dokonce se objevila tvrzení o použití elektrického mučení, stětí a falešných poprav. Jedna žena tvrdila, že když byla sexuálně napadena, ruští vojáci jí vařili ruce.

Epidemiolog Úřadu OSN pro drogy a kriminalitu (UNODC) Kamran Niaz vysvětlil, proč mohou být ruští vojáci na drogách. V podstatě řekl, že věci, které ruští vojáci dělají, nejsou činy „normálních“ lidí.

„Jsou to velmi násilné činy a nedělá je někdo s normálním myšlením,“ uvedl Niaz. „Někdo musí být pod vlivem něčeho, jako je metamfetamin nebo jakýkoli z těchto druhů stimulantů, nebo dokonce halucinogenů. To by vás mohlo přimět k takovým násilným činům,“ dodal.

Tvrdil dokonce, že vzhledem k přítomnosti drog v ruských věznicích mohli být někteří pod vlivem, když vůdce Wagnerů Jevgenij Prigožin objížděl lidi k náboru. „Mnoho z těchto odsouzených bylo obviněno z užívání drog. Mohou mít i nadále přístup k drogám, když jsou nasazeni,“ řekl Niaz.

07:45
Dnes

Ruský dronový útok v noci na dnešek těžce poškodil hotel v jihoukrajinském městě Mykolajivu, oznámil na sociální síti šéf správy stejnojmenné oblasti Vitalij Kim. Rekreační objekt začal hořet, zprávy o zraněných či obětech nyní nejsou.

07:00
Dnes

Společnost MTS, která je největším mobilním operátorem v Rusku, zahraničním investorům nabízí, že od nich koupí své akcie, ovšem se slevou kolem 69 procent. Oznámila tt v tiskové zprávě. Zahraniční akcionáři by tak měli šanci dostat se alespoň ke zlomku svých peněz, které mají v Rusku už asi dva roky blokovány kvůli západním sankcím.

21:30
27. 4. 2024

Děkujeme za pozornost, kterou našemu online přenosu věnujete. Vše, co se týká ruské agrese na Ukrajině, budeme sledovat zase od nedělního rána.

Zobrazit celý online

Video se připravuje ...
Další videa