Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Šokující svědectví ukrajinských zajatců: Rusové je vykastrovali kapesním nožíkem

Autor: DVL, swp - 
19. června 2023
05:00

Deník Daily Mail přišel se znepokojivou zprávou ohledně dalšího mučení ukrajinských válečných zajatců. Zvrácené ruské úderné jednotky je nejprve brutálně zbily, poté vykastrovaly. Řekly jim, že to dělají proto, aby nemohli mít děti. Podle psycholožky, která s ukrajinskými oběťmi mluvila, se jedná o genocidu.

Zvrácení vojáci Vladimira Putina v mučírnách kastrují ukrajinské válečné vězně kapesními noži. Dva přeživší ve věku 25 a 28, kteří byli v ruském vězení po dobu jednoho a tří měsíců, řekli, že jejich zkušenost byla horší než peklo.

Dva ukrajinští vězni byli vráceni na Ukrajinu během výměny vězňů a následně byli odesláni k 41leté psycholožce Anželice Jacenkové, která pomáhala mladým mužům čelícím velmi závažným potížím. Na základě svých předchozích zkušeností psycholožka věděla, že oba byli pravděpodobně mučeni, neboť oba byli suicidální a mladší voják se pokusil o sebevraždu. Muži jí celý měsíc nedokázali říct, co se jim stalo, ale řekli jí nakonec jednu věc: „Jestli někde existuje peklo, tohle bylo ještě horší.“

Když zjistila, co jejich zlí věznitelé spáchali, šla do koupelny a nemohla přestat brečet. Byla to ta nejhorší věc, jakou kdy slyšela.

Dva ukrajinští vojáci byli téměř ubiti k smrti, poté je opilí ruští vojáci vykastrovali nožem. Jeden z vojáků vypověděl, že nechápe, jak mohli ještě zůstat naživu, protože všude byla spousta krve. Zvrácení Rusové jim posléze řekli, že to dělají proto, aby nemohli mít děti, což psycholožka popsala jako genocidu.

Starší z mužů se vrátil do služby Ukrajinských ozbrojených sil.

13:49
Dnes

OBRAZEM: Hasiči likvidují požár v Ivano-Frankivské oblasti, který vzplál po ruském bombardování.

12:50
Dnes

Ruské ropné společnosti v dubnu meziročně snížily produkci pohonných hmot v důsledku ukrajinských útoků na ruské rafinerie. S odvoláním na své zdroje o tom dnes informoval ruský list Kommersant. Dodávky na ruský trh to ale neovlivnilo, v dubnu se podle listu dokonce zvýšily.

Produkce vysokooktanového benzinu se v období od 1. do 23. dubna meziročně snížila o 0,8 procenta na 2,57 milionu tun. Od začátku roku vykazuje pokles o 0,6 procenta na 13,08 milionu tun. Produkce nafty se pak za stejné období meziročně snížila o 2,8 procenta na 5,06 milionu. Od začátku roku vykazuje pokles o 1,5 procenta na 25,96 milionu tun.

12:14
Dnes

„Aktuálně neexistují žádné předpoklady pro jednání, protože všichni dobře znají stanovisko Ukrajiny neakceptovat jakékoliv rozhovory. Proto speciální vojenská operace pokračuje,“ řekl Putinův mluvčí Dmitrij Peskov. Připomněl, že Rusové a Ukrajinci při jednáních v Istanbulu už před dvěma lety dohodli mírovou smlouvu. Dokument byl podle něj fakticky parafován, ale Kyjev odmítl smlouvu dotáhnout do konce kvůli „přímému nátlaku Londýna“.

Mluvčí Kremlu dal před dvěma týdny najevo, že případná jednání o míru s Ukrajinou by musela přihlížet k tomu, že Rusko za této války připojilo ke svému území další čtyři ukrajinské oblasti, po poloostrově Krym anektovaném už před deseti lety. I tehdy mluvčí ruského prezidenta před novináři připustil, že necítí žádnou ochotu Kyjeva jednat s Moskvou.

Zobrazit celý online

Video  Exploze Kachovské přehrady: V Chersonské oblasti ji vyhodili do vzduchu!  - Twitter
Video se připravuje ...

Video se připravuje ...
Další videa