Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Nová kniha o nejkrvavějším vládci a sovětském diktátorovi: Stalin v zajetí okultistů

Aktualizováno -
17. února 2023
08:35
Autor: Michal Chytil - 
17. února 2023
05:00

Ačkoli vystupoval jako tvrdý pragmatik a dogmatický marxista, inklinoval sovětský vůdce Josif Vissarionovič Stalin (†73) k okultním vědám a spiritualitě. Samozřejmě si o tom kremelské politbyro šuškalo, národ krmený komunistickou ideologií ale nesměl nic tušit. V Blesk extra speciálu si připomínáme 70 let od smrti největšího masového vraha dějin. Nová publikace je již na stáncích.

Po letech moskevské archivy vydaly alespoň kusé zmínky o Stalinově vášni pro nadpřirozeno. Podle dostupných informací v Moskvě během války vznikl odbor pro zkoumání možností mimozemských civilizací, o jehož práci se diktátor zajímal (podobnou instituci měl i Hitler).

Také využíval služeb vždy nejméně jedné vědmy a do Moskvy v roce 1940 povolal i polského Žida, jasnovidce Wolfa Messinga (1899–1974). „Přijď zítra do mého domu, je na tobě, jak to dokážeš,“ měl Stalin sdělit lakonicky Messingovi poté, co ho dopravilo letadlo NKVD z Varšavy do Moskvy.

Zhypnotizoval ochranku

Nebylo lépe hlídané osoby, přístup ke Stalinovi byl takřka nemožný. Messing ale vsugeroval strážným, že je Berija (šéf státní bezpečnosti) a oni ho pustili. Jakkoliv to zní mysticky, dalším úkolem prý bylo vybrat ve státní bance sto tisíc rublů a Messingovi se to povedlo s bílým papírem.

Stalinovi pak předpověděl napadení Německem, konec války, boje v Bělorusku, Pobaltí a na Ukrajině. Mystik Daniil Andrejev (1906–1959) v knize Růže světa popsal, že Stalin se uměl dostat do transu, kterým vstupoval do astrálního světa.

Justiční vraždy během čistek ve 30. letech měly opodstatnění ve snaze zbavit se nepřátel. Že mu jdou přátelé po krku, se dovídal ze seancí s mystiky. Využíval tak všemožných prostředků, jak si udržet moc

Věštkyně mu zakazovaly fotografování

Jednou z oblíbených věštkyň byla také Natalija Lvovová, kterou Stalin nechal přivézt z Leningradu. Poradila mu, aby se nenechával fotografovat, nikde neuváděl datum narození. A pokud už se musí fotografovat, ať nehledí do objektivu ánfas, ale mírně natáčí hlavu. To, že kouřil dýmku a přivírá oči, je už spíš absurdní teorie o tom, jak se tak bránit možným nepřátelům.

Dým měl zabránit vstupu do jeho aury. Přestože každé pokusy o podobné čarodějnictví Stalin krutě potíral, sám služeb okultistů využíval. Tajně… Že se na něm mohly živit desítky šarlatánů, si nepřipouštěl. Jiná vědma mu předpověděla, že pokud neopustí Moskvu, válku vyhraje. Stalin skutečně valnou část války prožil v krytu pod metropolí.

Víte, že…

Natalija na Stalinův příkaz pořádala seance a rituálně se snažila ovlivňovat jeho odpůrce? Zároveň s ní měl konzultovat, koho pošle na šibenici. Po válce záhadně zmizela.

Extra speciál Blesku. 70 let od smrti největšího masového vraha dějin. Extra speciál Blesku. 70 let od smrti největšího masového vraha dějin. | Blesk

Nová publikace již na stáncích nebo k objednání zde>

Více v nové knize Stalin, rudá zrůda, vydané k 70 letům od smrti největšího masového vraha. Odborným garantem této publikace se stal historik Michal Macháček.

Najdete zde

Jak se žilo ve stalinské éře

Pozadí velkých politických čistek

Psychologický profil narušeného vládce

Podrobný životopis

Vše o Stalinových ženách včetně zplození dítěte s 13letou milenkou

Skutečné důvody, proč uchvátil Československo

Proč si liboval v mužských aktech

Jakou měl pornografii

Co mu českoslovenští pracující posílali za dary…

Kupujte u všech dobrých prodejců nebo na www.ikiosek.cz s dopravou zdarma.

Video  Josif Vissarionovič Stalin – jeden z největších zločinců 20. století, za jehož vlády zahynuly desítky milionů lidí  - Videohub
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi