Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Předčasný vánoční dárek pro Oliverka se SMA: Stal se pohádkovým hrdinou

Autor: jel - 
15. prosince 2022
19:25

Čtyřletý Oliverek trpí vážnou spinální svalovou atrofií (SMA). Klučina se statečně pere s nepříznivým osudem a jeho rodiče se podílí na velké spoustě dobročinných projektů. Nyní dostal chlapeček krásný předčasný dárek. Jedná se o speciální knížku, v níž jsou hlavními postavami děti, které bojují s vážnými onemocněními. Jak se Oliverkovi líbila pohádka o něm samotném?

Nápad vytvořit knížku plnou netradičních pohádek dostala Mariana Andltová. V knížce nazvané Pohádky výjimečných hrdinů najdete 66 pohádek inspirovaných skutečnými hrdiny a jejich životními příběhy. Ty napsalo mnoho lidí s dobrým srdcem, nejmladší autorce je teprve 16 let a nejstaršímu autorovi přes 70. 

Knížka vyjde ve čtvrtek 15. prosince a výtěžek z ní poputuje na pomoc rodinám malých hrdinů. V sobotu od 15:00 se v multifunkčním sále na Praze 12 uskuteční křest kníhy.

Malý Oliverek už knížku dostal s předstihem. „Včera jsme si společně přečetli první pohádku a to tu moji a moc se nám líbila,“ informovali rodiče z pohledu chlapečka na sociální síti. Doplnili, že celý výtěžek, který by z prodeje dostali oni, věnují na pomoc nemocnému Arturkovi. Ten stejně jako Oliverek trpí spinální svalovou atrofií.

„Pokud ještě nemáte svou knihu objednanou, pořád si ji můžete objednat, koupí knížky podpoříte hrdinu dle vašeho výběru,“ dodali.

Pohádku, v níž je hlavní postavou právě Oliverek, napsala Mariana Andltová a nese název Oliverek, skřítek neposeda a malá červená myška. 

Video  Rodiče malého Arturka se spinální svalovou atrofií  - TV Blesk Zdeněk Matyáš
Video se připravuje ...

 

Video se připravuje ...
Další videa