Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Práce snů! Izolovaný ostrovní ráj hledá nového správce

Autor: rc - 
30. listopadu 2022
19:34

Milovníci přírody mají jedinečnou příležitost získat práci snů! Ostrov Flat Holm, který leží u pobřeží jižního Walesu, hledá nového správce. Malý ostrov, jehož dominantou je bílý maják, se nachází zhruba 8 kilometrů od pobřeží a má rozlohu pouhých 35 hektarů!

Ostrov ležící v Bristolském zálivu má bohatou historii. Ostrov Flat Holm obývali mniši, pak se na něm usídlili horníci, kteří tam těžili stříbro. Stal se také útočištěm pro pašeráky. Na ostrově vznikla i nemocnice pro pacienty s infekčními chorobami, jako byla například cholera. Špitál ale zanikl v roce 1935. Její pozůstatky na ostrově ale stále naleznete.

Ačkoliv se ostrov nachází zhruba osm kilometrů od pevniny, jedná se o klidné místo. Je to malý ostrůvek s bílým majákem, lemovaný skalisky a pokrytý zelenou trávou a je ideálním místem pro ty, kteří si chtějí odpočinout od civilizace.

Během pandemie koronaviru působil na ostrově jako správce Mat Brown, který o své práci promluvil pro WalesOnline. Na ostrově bydlel spolu se svou přítelkyní Jen, která tam původně působila jako dobrovolnice. „Rád dělám věci trochu jinak, a co nejvíce se vyhýbám obvyklému životnímu stylu,“ řekl Mat. 

Po Matovi převzal práci správce Pierre, který se ale rozhodl odejít a tak se pro ostrov hledá někoho nového, kdo by vzal práci co nejdříve. Nabídka práce se objevila na stránce Falt Holm Island Official na facebooku.

„Bohužel oznamujeme, že Pierre, náš ostrovní správce, se přesouvá na nové pastviny. Bude nám velice chybět, ale znamená to, že hledáme někoho nového, kdo by co nejdříve dočasně převzal roli správce ostrova Flat Holm.“

Zimní měsíce tedy nový správce stráví na ostrově. Vyhne se tak zřejmě vánočnímu shonu a nejkrásnější svátky v roce stráví na odlehlém a pohádkovém místě obklopen přírodou. Samozřejmě musí splňovat určité požadavky.

Od správce se vyžaduje, že to bude pracovitý člověk, který se dokáže donutit k práci, aniž by ho někdo pobízel a nevadí mu práce venku v každém počasí. Za práci dostane správce plat a ušetří na stravě, jelikož je hrazená.

Video  Na co si dát pozor během dovolené v Egyptě  - Videohub
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi