Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Unikátní cestování jen pro bohaté: Superponorky za desítky miliard budou mít kina a bazény

Autor: rix - 
2. října 2022
15:56

Soukromá společnost Milagoo nabízí luxusní superponorky za miliardy. Honosné plavidlo má měřit neuvěřitelných 274 metrů. Na palubě bude místo pro osmdesát lidí a v základní výbavě je také vlastní helikoptéra. Pod vodou budou moci zákazníci zůstat i několik týdnů. Na palubě nebudou chybět bary, bazén nebo posilovna.

Konstruktéři ponorky tvrdí, že se jejich výtvor bude moci potopit až do hloubky čtyř set padesáti metrů. Tam prý vydrží i několik týdnů. Zvládnout by prý dokonce mohla i podplout pod Arktidou. „Myslíme si, že soukromá ponorka bude to nejexkluzivnější a nejdražší, co člověk může vlastnit,“ uvedl zakladatel společnosti Christian Gumpold. 

Cena takového plavidla je opravdu závratná. Zákazník by za ponorku zaplatil zhruba padesát miliard korun. „Jsme jediná společnost, která může takové ponorky nabídnout,“ chlubil se Gumpold pro deník The Sun

Zakladatel společnosti si myslí, že mladí a bohatí lidé už se nespokojí jen s klasickou jachtou. „Nabízíme něco opravdu unikátního. Něco, co ještě nikdy nikdo nezkonstruoval,“ popsal. Dodal, že soukromá ponorka dodává průzkumu moře zcela nový rozměr. „Jde o zcela nový styl cestování,“ podotkl. 

Že by se člověk v hlubinách nudil, o tom nemůže být řeč. Na palubě superponorky budou kina, bazén, posilovna, bary nebo speciální vyhlídkové plošiny. „Jednoduše se ponořte a cestujte bezpečně v mořských hlubinách,“ vybídl Gumpold potenciální zákazníky. 

Žádný zákazník se ale dosud o ponorku nepřihlásil a celý projekt je zatím hudbou budoucnosti. V současné době jsou návrhy rakouské společnosti Migaloo stále na rýsovacím prkně. Pomoci sestrojit luxusní stroj mají loděnice v Německu.

Ponorka je postavena podle bezpečnostních norem amerického námořnictva. Má dvojitou ochranou trupu, záchranné systémy a miniponorky po ruce pro případ nouze.

Video  Pagani vyrábí exkluzivní vozy, na něž dosáhnou opravdu jen ti nejbohatší.  - Instagram
Video se připravuje ...

Walter ( 2. října 2022 20:25 )

Pěkná hračka jako dělaná pro dnešní dobu. Člověk se schová před válkou, radiací, akorát zásoby by byly asi problém.

Zobrazit celou diskusi