Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Jiřík s SMA dojal rodiče: Klučina už dokáže chodit úplně sám!

Autor: jel - 
4. prosince 2021
05:00

Dvouletý Jiříček trpí zákeřnou spinální svalovou atrofií (SMA). Jemu i další dětem s touto nemocí postupně oslabující svalstvo přinesl naději zázračný lék Zolgensma. Ode dne, kdy byla malému bojovníkovi tato genová terapie aplikována, uplynul téměř rok. Klučina celou dobu poctivě cvičil a rehabilitoval, a přestože přišly i veliké problémy, nikdy se nevzdal. Nyní konečně přišla vytoužená odměna. Jirka dokáže chodit zcela sám. Rodiče úžasný pokrok dojal a skvělým videem se pochlubili na sociální síti.

Velký den přišel pro malého Jiříčka počátkem tohoto roku, kdy mu byl aplikován nejdražší lék světa Zolgensma. Přestože se po jeho podání objevily i nejrůznější problémy, za téměř rok udělal chlapeček obrovský pokrok. 

Rodiče na facebookových stránkách věnovaných Jiříčkovi pravidelně zveřejňují, jak se chlapci daří. Skvělá zpráva přišla už v únoru, kdy klučina dokázal stát pár vteřin bez opory. 

Nyní přišla další úžasná novinka. Na sociální síti se pochlubili videem, na němž statečný Jirka dokáže zcela sám chodit a přidržovat zábradlíčka se musí jenom občas. 

„Přátelé, je to tady!  A my brečíme štěstím,“ neskrývali rodiče dojetí. „Na začátku všeho nám lékaři nedávali vůbec žádnou naději, že by toto mohl Jiřík kdy dokázat. My v to ale přesto nikdy nepřestali věřit! Protože naděje je to nejdůležitější, co člověk má,“ dodali.

Po tom, čím vším si musela rodina projít, je pro ně tento skvělý úspěch doslova zázrak. Povzbudili proto všechny, kteří se o osud Jiříka zajímají, aby také nikdy nepřestali věřit, i když se situace bude zdát ztracená.

Statečný bojovník svým úspěchem nadchl i mnoho dalších uživatelů. Ti mu poslali mnoho gratulací a vyjádřili mu obdiv. „Jiříčku ty jsi frajer. Jsi můj velký hrdina a dokážeš vše co budeš chtít, vím to. Mě inspiruješ každým svým pokrokem,“ napsala Michaela.

Video  Jiřík s SMA na tříkolce.  - FB: Jiříku, nepřestávej se SMÁt
Video se připravuje ...

kakamilek ( 5. prosince 2021 00:29 )

Jiříku jsi kus chlapa a bojovník.

DWEI ( 4. prosince 2021 10:57 )

Přeji klučinovi další a další pokroky a hodně štěstí a zdraví nejen jemu, ale i celé jeho rodině

frantacizek ( 4. prosince 2021 09:55 )

dostojevskij ( 4. prosince 2021 07:39 )

Přejeme mnoho sil, krásné Vánoce.

begonie ( 4. prosince 2021 06:47 )

Nádherný chlapeček, nádherné video Je to pašák!!!!

Zobrazit celou diskusi