Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Miliardář Bezos koupil nové sídlo: Na Havaji pořídil rezidenci za 1,7 miliardy!

Autor: rc - 
10. listopadu 2021
12:36

Nové sídlo si pořídil Jeff Bezos. Miliardář, který se v poslední době snaží podmanit si vesmírný turismus, si koupil rezidenci na havajském ostrově Maui. Dům složený z několika budov se nachází přímo v bezprostřední vzdálenosti oceánu a disponuje tak vlastní pláží a malebným výhledem. Sídlo je navíc obklopeno lávovými poli. Bezos za něj zaplatil 78 milionů amerických dolarů (více než 1,7 miliardy Kč).

Havaj miluje mnoho zámožných podnikatelů. Šéf Facebooku Mark Zuckerberg (37) si nedávno koupil parcelu v rozloze 250 hektarů na ostrově Kauai. Jedná se o druhý pozemek, jenž na Havaji vlastní - ten první disponuje rozlohou 280 hektarů na jednom z tamních ostrovů, který koupil v roce 2014 za 100 milionů amerických dolarů (více než 2,3 miliardy kč). Pozemek na Kauai koupil laciněji. Vyšel ho na 53 amerických dolarů (více než 1,2 miliardy Kč).

Ostrov miliardářů

Exotický ráj si zamiloval i spoluzakladatel firmy Oracle Larry Ellison, který si prý pořídil sídlo na ostrově Lanai. Není tedy divu, že se ke kolegům připojil i Jeff Bezos, který se rozhodl, že si pořídí rezidenci na ostrově Maui. Podle informací Daily Mail za dům zaplatil 78 milionů amerických dolarů (více než 1,7 miliardy kč). Rozšířil tak své portfolio luxusních nemovitostí. Není jasné, kdy si Bezos honosný dům koupil, nicméně podle výše zmíněného deníku zhruba uprostřed září daroval peníze charitativní organizaci Hawaii Land Trust, jejíž cílem je ochrana životního prostřední na Maui. Údajně i jeho přítelkyně Lauren Sanchezová (51) přispěla do několika dalších charitativních organizací.

Luxusní sídlo

Dům se nachází přímo u oceánu, tudíž disponuje soukromou pláží. Bezos ho prý koupil přímo od exmajitele, aniž by bylo nabízen na trhu. Rezidence se skládá ze tří budov a má tři ložnice a tři koupelny. Nemovitost dřív patřila Dougu Schatzovi, který vlastní společnost Lochladn Holdings,jenž sídlí v Coloradu. Schatz údajně dům koupil v roce 1996, kdy jeho cena byla pouhých 4,2 milionů amerických dolarů (více než 91 milionů Kč).

Mezi lávovými poli

Sídlo je rovněž obklopeno lávovými poli, které má na svědomí spící sopka Haleakalā. Vulkán, který je větší než Empire State Building v New Yorku, se naposledy probudil v roce 1790 a vědci očekávají, že znovu ožije do 500 let. Podle Daily Mail však vila není jedinou nemovitostí, kterou bude Bezos v exotickém ráji vlastnit. Hodlá údajně nadále rozšiřovat své portfolio nemovitostí. Pro své rodiče prý hledá na Havaji vhodný dům.

Obrovský majetek

Podnikatel a majitel společnosti Blue Origin, která nedávno začala s turistickými výlety do vesmíru, už vlastní luxusní několik luxusních bytů na Páté avenue, které se nachází v té samé budově. Pořídil je mezi lety 2019 a 2021 a údajně z nich hodlá udělat jeden velký byt. Sídlo má i v Los Angeles a pane mu říká také superjachta za 500 milionů dolarů (více než 10,8 miliardy Kč) a tryskáč za 65 milionů dolarů (víc jak 1,4 miliard Kč). Mimo jiné vlastní i ranč v Texasu.

VIDEO: Nejdražší rozvody v historii: Kolik stojí, když miliardářům krachne manželství?

Video  Nejdražší rozvody v historii: Kolik stojí, když miliardářům krachne manželství? 
Video se připravuje ...

dietr ( 10. listopadu 2021 23:21 )

Všechno špatně! Nejdřív si měl postavit hospodu, ať má kam chodit, až mu manželka zdrhne i s prachama.

Stano1963 ( 10. listopadu 2021 21:35 )

nikdo nemusel podporovat tohoto miliardáře, bylo to dobrovolné podporování.
U nás nuceně podporujeme oligarchy, kteří nám vnucují "ekologické" paliva díky jejich vstupu do politiky, ti si kupují za stovky milionů pozemky ve Francii atd, to je podstatně horší

Zobrazit celou diskusi