Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Zakladatel Amazonu Jeff Bezos: Nechal postavit pro svou krásku jachtu za 11 miliard?

Autor: rix - 
29. října 2021
05:00

Projekt za astronomických jedenáct miliard korun! Jeff Bezos si údajně poručil postavit novou jachtu a bude se mít čím chlubit. 127 metrů dlouhá loď má být jednou z nejlepších na světě. Aby taky ne, miliardář musí dohnat, co zameškal. Jachtu prý totiž dosud nevlastnil. Líbit se také určitě bude i jeho nové krásce Lauren Sanchézové, která je jedním z důvodů, proč si nechal jachtu postavit. Chce z ní udělat hnízdečko lásky.

Na internetu se o víkendu objevily fotografie obří jachty vyjíždějící z loděnice v nizozemském Zwijndrechtu. Plavidlo je známé jako Y721 a staví ho společnost Oceano. Ta je proslulá výrobou těch nejluxusnějších lodí světa. Jachta údajně míří do Alblasserdamu, dalšího města v Nizozemsku, kde proběhne finální úprava.

Jak uvedl server businessinsider, ačkoli není luxusní loď ještě dokončena, již teď budí respekt. Měří 127 metrů a po dokončení v roce 2022 se stane největší plachetní jachtou na světě. Novinář Brad Stone jako první přišel s informací, že supermoderní jachtu si na zakázku objednal Jeff Bezos, ačkoli to samotná společnost oficiálně tají.

Sám zakladatel společnosti Amazon a Blue Origin prý očekává, že právě jeho loď bude jednou z nejlepších na světě. A jeho milé se zalíbí. Je pravděpodobné, že Bezosova objednávka byla zadána před několika lety, protože výroba lodí na zakázku, jako je tato, může trvat až pět let. 

Kromě lodi si Bezos údajně objednal i druhou, menší, „podpůrnou jachtu“, která bude disponovat vlastním heliportem. Bezosova přítelkyně Lauren Sanchezová je pilotkou vrtulníku a lekce létání má za sebou údajně už i samotný Bezos. Celý projekt má vyjít na astronomických jedenáct miliard korun. 

Rovněž se očekává, že menší jachta má být napěchována dalšími lahůdkami, jako jsou automobily, luxusní motorové čluny a pravděpodobně i ponorky, informoval server BBC

Zatímco masivní jachty jsou častým majetkem všech miliardářů, Bezos, který je druhým nejbohatším člověkem na světě s majetkem v hodnotě 193 miliard dolarů, dříve vlastní loď neměl. Zdá se však, že Bezos je i tak velkým fanouškem cestování na jachtách. Během léta v roce 2019 byli on a Sanchezová spatřeni na palubě několika jachet patřících jejich velkým kamarádům. Mimo jiné na lodi módní návrhářky Diany von Furstenbergové.

Se Sanchézovou je Bezos teprve dva roky. S bývalou manželkou MacKenzie se rozešel v lednu 2019. Po nejdražším rozvodu všech dob obdržela Bezosova bývalá manželka podle dohody akcie Amazonu v hodnotě 38,3 miliardy dolarů (813 miliard korun). Mají spolu čtyři děti.

Video  Nejdražší rozvody v historii: Kolik stojí, když miliardářům krachne manželství? 
Video se připravuje ...

 

alzbeta59 ( 29. října 2021 13:24 )

a jako vetsina z vas, i ja si rikala, ze vypada jako chlap ...

rezacek ( 29. října 2021 12:49 )

KRÁSKU ???!!!???

XLADI ( 29. října 2021 10:18 )

Mít tolik peněz tak si taky nechám postavit krásnou loď, ještě není hotová ale už teď vypadá skvěle.
Ta kráska mi přijde spíš jako tranďák ale možná je to jen špatně nafocené. Jeho bývalá žena je mnohem krásnější.
Amazon jede, nevím jak ostatní ale já jsem s jejich službami 100% spokojen. U nás se občas píše o Alze jako českém Amazonu ale to je nesrovnatelné. Na Amazonu mám za 39Eur dopravu zdarma na vše a u Alzy ani když tam objednám za 100 litrů . A o reklamacích nemluvě. Amazon hned posílá novézboží nebo vrací prachy a Alza co jsem četl příběhů s reklamacemi to se snad ani nedá vymyslet.

ingmarie ( 29. října 2021 08:51 )

Krasavice pilotka vrtulníku , jasně domina- ntní typ.

jajas ( 29. října 2021 07:15 )

Twl. to je jakože "kráska"? Ten babochlap? Ten Bezoš se úplně zbláznil..... I když on taky není zrovna "krasavec"...

Zobrazit celou diskusi