Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Přežil popáleniny na devadesáti procentech těla, teď na TikToku dodává odvahu milionům lidí!

Autor: ran - 
20. července 2021
11:02

Kenny Matthews (34) z Kalifornie přežil něco, co vlastně ani přežít neměl. Jako 3letý utržil popáleniny na 90 % těla, přesto se ze zranění dostal. Teď je z něj dospělý muž, který se pere se životem s úsměvem na rtech. „Že jsem ošklivý? Víte, sebevědomí je krásné,“ odpovídá lidem, kteří mu nadávají za jeho vzhled.

Tento usměvavý chlápek plný života a energie v roce 1990 prožil opravdové peklo. Požár rodinného domu ho popálil na 90 procentech těla a vzal mu jeho milovaného dědečka Sunnyho, který ho spolu s maminkou vychovával. Právě dědeček teprve 3letého hošíka z plamenů zachránil, sám se ale při požáru udusil. Kenny utrpěl popáleniny 3. stupně, ale jako zázrakem přežil.

Po více než třech desítkách let od smutné události nyní Kenny rozdává úsměvy a sílu lidem na sociálních sítích, je z něj doslova senzace. Lidé ho milují za jeho dobrou náladu, odvahu a sebevědomí, kterým se brání šikaně. A také ho obdivují pro humor a tanečky, které s typickým nadhledem předvádí. Na TikToku se počty zhlédnutí jeho videí počítají i na více než 1 milion, od lidí dostává stovky tisíc lajků! 

Oheň Kennymu spálil kůži po celém těle, zdeformoval mu dlaně a prsty a připravil ho o většinu vlasů. Přišel také o část nohy, musí nosit protézu, nebo skákat po jedné noze, což ostatně sám rád na videích předvádí. Bolesti ho občas trápí stále, ale už vydržel větší bolest, říká. Na sítích se zápalem sdílí své zážitky, zkušenosti, každodenní boj o normální život a to, jak se se svojí situací vyrovnává. 

Pro ty, kdo mu nadávají, že „je ošklivý“, má vzkaz. „Možná jsem ošklivý... Ale sebevědomí je krásnější,“ potvrzuje, že se nepřátelských komentářů nebojí. „Hodně lidí mi říká, že jsem ošklivý. Ale koho to zajímá? To mě má jako ranit? Fakt? Já vím, proč tu jsem, jaký je můj smysl na světě. A ten smysl mě dělá krásným,“ vidí věci jasně Kenny.

O negativní komentáře se zkrátka nestará. „Sebevědomí je krásné, inspirovat druhé je krásné, a o to se snažím. Vést, to je krásné, následovat, to už je horší,“ říká s humorem. A dodává, že se snaží lidem předat chuť „být každý den tou nejlepší verzí sama sebe“. 

„Klíčové je nesnažit se zalíbit každému. Lepší je začít být respektovaný,“ vysvětluje svůj postoj ve videích na sociálních sítích. A respektu se od svých fanoušků dočkal v míře vrchovaté. „Ano, mistře! Láska je lepší než nenávist,“ napsal mu podle webu deníku Daily Mail například jeden z komentujících. A vzkazy v podobně pozitivním duchu nejsou výjimkou.

Kenny je vděčný, že přežil a může žít. K vděčnosti vybízí i ostatní. „Říkám všem, ráno když vstanete, řekněte si aspoň o tři věci, které máte a za které jste vděční. Nelámejte si hlavu nad tím, co nemáte,“ pronáší, když na jednom z videí ukazuje, jak vypadá jeho „ranní chvilka vděčnosti“. 

Jak sám říká, jde si za štěstím a chce šířit radost, lásku a spokojenost. A dodává, že dospěl do bodu, kdy je se svým životem skutečně srovnaný. Našel si i dívku, ale její identitu nechce prozrazovat. „Brácho, s tou svou náturou jsi měl určitě daleko víc holek než třeba já, a to ti přeju,“ okomentoval citlivou zprávu jeden z fanoušků. 

 

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi